Diyanet’in yardım tırı Malatya’ya gönderildi

Gümüşhane’de İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Gümüşhane Şubesi öncülüğünde hayırseverlerin desteğiyle hazırlanan yardım tırı Malatya'ya gönderildi.

Diyanet’in yardım tırı Malatya’ya gönderildi

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde "Türkiye İçin İyilik Vakti" sloganıyla başlatılan yardım kampanyası kapsamında Gümüşhane'de düzenlenen kermesten elde edilen gelir ve diğer kalemlerden gelen yardımlarla 425 bin liralık Ramazan yardım kolilerinden oluşan yardım tırı deprem bölgesine uğurlandı.

Araç yola çıkmadan bir konuşma yapan İl Müftüsü Hüseyin Gün, “6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizi etkileyen depremden etkilenen depremzede kardeşlerimize Gümüşhane’mizden daha önce de tırlarla bir çok destek kolileri gönderdik. Bugün itibariyle de bir tırımız daha hazır. Malatya’daki kardeşlerimize dağıtılmak üzere oradaki Türkiye Diyanet Vakfı Lojistik Merkezine ulaştırılacak. Rabbim burada emek veren, gayret gösteren, destek sağlayan, katkı sunan herkesten razı olsun. Rabbim hayırlarımızı kabul etsin. Ülkemize ve milletimize geçmiş olsun. Orada hayatlarını yitirmiş olan kardeşlerimize de Allah rahmet eylesin. İnşallah bu yardım tırı da salimen oradaki kardeşlerimize ulaşır” dedi.

İl Müftü Yardımcısı Mehmet Nuri Durmuş’un hazırlanan bu yardım malzemelerinin, depremzedelerin acılı yüreklerine bir nebze de olsa ferahlık vesilesi olması için ettiği duaya alanda bulunan hep bir ağızdan “Amin” demesinin ardından yardım tırı Malatya’ya uğurlandı.

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2023, 09:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER