Diyarbakır gazisi yaşam mücadelesi veriyor

11 Ağustos Perşembe günü Diyarbakır’ın Sur İlçesi On Gözlü Tarihi Köprü yanında PKK tarafından bomba yüklü araçla yapılan saldırıda ağır yaralanan Gümüşhane Torul İlçesi Zigana Köyü nüfusuna kayıtlı Muhammet Aydın, yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor.

Diyarbakır gazisi yaşam mücadelesi veriyor

11 Ağustos Perşembe günü Diyarbakır’ın Sur İlçesi On Gözlü Tarihi Köprü yanında PKK tarafından bomba yüklü araçla yapılan saldırıda ağır yaralanan Gümüşhane Torul İlçesi Zigana Köyü nüfusuna kayıtlı Muhammet Aydın, yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor.

Patlama sonrası, ilk olarak Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınan Aydın’ın, daha sonra uçakla Derince Devlet Hastanesi’ne getirildi. Aydının sağlık durumunun ciddiyetini korurken, tedavisine yoğun bakım ünitesinde uyutularak devam ediliyor.

TATİL İÇİN GELMİŞTİ, CENAZELERİ GİTTİ

Kocaeli’nin Gebze İlçesi’nde oturan Muhammet Aydın’ın eşi olan Demet Yıldırım Aydın; 13 Temmuz’da iki çocuğu ile birlikte memleketi Diyarbakır’a tatile gitmişti. Ziraat Mühendisi olan ve özel bir fabrikada çalışan eşi Muhammed Aydın ise 2 Ağustos’ta Diyarbakır’a gitti. Aydın, birkaç gün kalıp eşini ve çocuklarını alarak 13 Ağustos Cumartesi Günü Gebze’ye dönmeyi planlıyordu. Gezmek için gittikleri tarihi On Gözlü Köprüde polislerin geçişi sırasında patlatılan bomba yüklü araç, Demet Yıldırım Aydın(31), Oğuz Kaan Aydın(6) ve Ceylin Naz Aydın(2)’ı şehit ederken, baba Muhammet Aydın(33)’ı da ağır yaraladı. Şehit olan çocuklardan Oğuz Kaan Aydın’ın tatil dönüşü okula kayıt olacağı öğrenildi.

Diyarbakır’ın torunlarına mezar olduğu dile getiren Muhammed Aydın’ın Babası Turan Aydın; “Körpe yavrularım, kuzularım” diyerek gözyaşı döktü. Aydın sözleri adeta yürekleri dağladı.

Baba Aydın şöyle devam etti; “Yavrularım, kuzularım Diyarbakır’a tatil için geldi. Ne suçları vardı? 5-10 gün kalıp döneceklerdi. Bu hain saldırıda hayatlarını kaybettiler. Bedenleri tanınmaz hale geldi. Benim kapım çocuksuz kaldı. Benim bebelerimin ne suçu vardı. Diyarbakır beni yaktı. Diyarbakır yavrularımı ver. Yavrularım siz kalkın ben öleyim. Yavrularımın ölümüne sebep olanların Allah belalarını versin.”

PKK’ye sert bir dille tepki gösteren Aydın; “PKK bizden, Türkiye’den ne istiyor. Huzur bırakmadı. Masum insanların canına kıyıyor, çocukları öldürüyor. PKK bu ülkeden ne istiyor. Ekmek istiyorsa ekmek verelim, yorgan istiyorsa yorganımızı verelim. Yeter artık, bu ülkenin yakasından düşsün. Yetkililerin çocuklarımı, yavrularımı öldüren katillere gerekli cezayı versin” diye konuştu.

SAHTE PLAKALI ARAÇLA SALDIRDILAR

Yapılan saldırıyla ilgili başlatılan soruşturma ise devam ediyor. Olayla ilgili 10 şüpheli gözaltına alınırken, saldırının Ocak ayında Şanlıurfa’dan çalınan transit minibüsle gerçekleştirildiği ve aracın sahte plakalı olduğu belirlendi.

10 KİŞİ GÖZALTINDA

Bu arada saldırı ile ilgili geniş kapsamlı soruşturma başlatılırken, 10 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin, emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Haberin Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2016, 22:25

ilgili haber/ler:

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER