Doğan’dan karne mesajı ve yaz etkinlik tavsiyesi

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, 19 bin 506 öğrencinin Cuma günü karne alması nedeniyle bir mesaj yayımlayarak tavsiye niteliğindeki yaz etkinlikleri programını paylaştı.

Doğan’dan karne mesajı ve yaz etkinlik tavsiyesi

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, 19 bin 506 öğrencinin Cuma günü karne alması nedeniyle bir mesaj yayımlayarak tavsiye niteliğindeki yaz etkinlikleri programını paylaştı.

Yayımladığı mesajında 2018-2019 eğitim ve öğretim yılını huzurlu bir şekilde tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Doğan, “Bu başarılı ve huzur dolu eğitim öğretim yılının tamamlanmasında bizlere katkıda bulunan başta Gümüşhane Valimiz olmak üzere tüm yerel yöneticilerimize, kurum ve kuruluşlara, basın mensuplarımıza, eğitime gönül vermiş tüm hayırseverlere şükranlarımı arz ediyorum” dedi.

17 Eylül 2018 tarihinde başlayan eğitim öğretim yılının sona erdiğini, yıl boyunca akıtılan terin, sabrın, gözyaşının ve emeğin semerelerinin hasat mevsimi misali meyvelerini alacaklarını dile getiren Doğan, öğretmenlere şu çağrıda bulundu: “Sizler bir neslin yetiştirilmesinde önderlik yapan kişilersiniz aynı zamanda birer rol modelsiniz. Öğrenciyle birebir göz teması kuran, gönül birliği sağlayan, çocukların ve gençlerin kendisine örnek aldığı eğitim öncülerisiniz. Geleceğin "Büyük Türkiye'si" sizlerin gayretleriyle şekillenmektedir. Bilimin ve teknolojinin her alanda hızla yenilendiği günümüzde sizlerin de her alanda donanımlı olmak için alanınızla ilgili fedakâr emeklerinizi can-ı gönülden kutluyor, hepinize teşekkür ediyorum.”

Karne dönemi ile başlayacak olan tatil döneminde öğrencilerin dinlenmelerini, eğlenmelerini, gezmenin yanında bol bol kitap okumalarını, spor yapmalarını ve bir plan dâhilinde büyüklerini, akrabalarını ziyaret ederek köylerine zaman ayırmalarını öneren Doğan, “Çocuklarımızın sağlıklı, sağlam kişiliğe sahip, kendini ifade edebilen, güçlü bireyler olarak yetişmesini istiyorsak, kıt zamanımızı zorlayıp onlarla birlikte olmalıyız, çeşitli etkinliklerle bilişsel gelişimlerine katkı yapmalıyız. Milli Eğitim Bakanlığımızın hazırlamış olduğu çocuklarınızla birlikte bu yaz tatilinde güzel anılar biriktirmeniz bazı öneriler hazırladı. Sağlıklı, mutlu, huzurlu ve unutulmaz bir tatil geçirmeniz dileğiyle” diye konuştu.

İşte Bakanlığın önerdiği etkinlik listesi:

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER