DOKAP’ın arıcılığa desteği devam edecek

Doğu Karadeniz Bölgesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) arıcılığı desteklemeyi sürdürüyor.

DOKAP’ın arıcılığa desteği devam edecek
Doğu Karadeniz Bölgesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) arıcılığı desteklemeyi sürdürüyor.

Gümüşhane’de 2014 yılında uygulanmaya başlanan "Arıcılık Altyapısının Desteklenmesi Programı" ile 2015 ve 2016 yıllarından uygulanacak diğer arıcılık desteklemeleri konularını içeren toplantı yapıldı.

Gümüşhane Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Vali Gazi Şimşek Çiftçi Evindeki toplantıya, DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Metin Yalvaç, Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Niyazi Gül, DOKAP konu uzmanları ve arıcılar katıldı.

Toplantıda konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Metin Yalvaç, "DOKAP BKİ koordinasyonunda İl Müdürlüğümüzün ilgili çiftçi örgütleriyle yürüttüğü yerelde görülen ihtiyaçlara yönelik destekleme faaliyetleri devam etmektedir. Arıcılık desteklemesi kapsamında 2014 yılında gerçekleştirilen oğul ve kış bakımı konusunda eğitim alan birlik üyesi arıcılarımıza elektrikli arı çiti alımı için 1.000 TL. destekleme ödemesi yapılmıştır.  2015 yılında yapılan Ana Arı ve Arı Sütü Üretimi eğitimi alan arıcılarımıza da 2016 yılında 2.500 TL destekleme ödemesi yapılması planlanmaktadır. İlimize sunduğu katkılardan dolayı Dokap BKİ Başkanlığımıza ve destek ödemelerinde işbirliği halinde olduğumuz Arı Yetiştiricileri Birliğimize teşekkür ediyor, üreticilerimizden bu tür desteklerden artan oranda faydalanmaları için gayret göstermelerini özellikle rica ediyorum" dedi. 

Konu uzmanlarının bölge desteklerini tanıtan sunumlarının ardından DOKAP Başkanı Ekrem Yüce’nin kurumunu tanıtan konuşmalarıyla devam eden toplantı arıcılarla sohbet havasında gerçekleşen soru cevap kısmıyla sona erdi.
Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2015, 16:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER