Dolaşım Sistemi Hastalıklarından Ölüyoruz

Gümüşhane, ilginç bir Türkiye derecesini daha elde ederek, son üç yılda dolaşım sistemi hastalıklarından ölenler yüzdesinde Türkiye 5.si oldu.

Dolaşım Sistemi Hastalıklarından Ölüyoruz
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan son üç yılın ölüm nedeni istatistiklerine göre Gümüşhane dolaşım sistemi hastalıklarından ölenlerin yüzdesine göre Türkiye genelinde 5.sırada yer aldı.

Kurumun internet sitesinde yer alan verilerin değerlendirilmesi sonucu ortaya çıkan tabloda genel anlamda varis, hemoroit, bürger, anemi, lösemi, kalp romatizması, damar sertliği, kalp yetmezliği, kalp krizi, tansiyon yükselmesi, hepatit, AIDS, hemofili, lenfoma, kan uyuşmazlığı, tetanos, sıtma, kuduz, tifüs gibi hastalıkların yer aldığı dolaşım sistemi hastalıklarında Gümüşhane, son üç yılın ortalamasında 5.sırada yer aldı.

Verilere göre son üç yılda toplam 2 bin 22 kişinin öldüğü Gümüşhane'de yüzde 45'lik orana tekabül eden 928 kişinin dolaşım sistemi hastalıklarından öldüğü anlaşıldı. Yüzde 19'unun kötü huylu tümörler (384 kişi), yüzde 12'sinin solunum sistemi hastalıkları (235 kişi), yüzde 4'ünün endokrin, yüzde 3'ünün sinir sistemi ve duyu organı hastalıkları, yüzde 4'ünün dışsal yarlanma ve zehirlenme ve yüzde 13'ünün diğer nedenlerle öldüğü ortaya çıktı.
 
Ölüm sayısına bakıldığında bir önceki yıla oranla toplam ölüm oranı yüzde 4 artarken, kadınların ölüm oranının yüzde 8, erkeklerin yüzde 2 arttığı anlaşıldı. 2012 yılıda ölenlerin yaş gruplaması yapıldığında ise en fazla 75 yaş ve üzeri insanların öldüğü en az ölümün ise 1-14 yaş arasında olduğu anlaşıldı.

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2013, 13:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER