Edebiyat Fakültesi yeni dönemde öğrencilerini bekliyor

2018-2019 eğitim öğretim dönemine girerken akademik kadro sayısını 42’den 54’e ulaştıran Gümüşhane Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, alanında tecrübeli akademik kadrosuyla yeni dönemde öğrencilerini bekliyor.

Edebiyat Fakültesi yeni dönemde öğrencilerini bekliyor

2018-2019 eğitim öğretim dönemine girerken akademik kadro sayısını 42’den 54’e ulaştıran Gümüşhane Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, alanında tecrübeli akademik kadrosuyla yeni dönemde öğrencilerini bekliyor.

Ulusal ve uluslararası birçok alanda akademik çalışmalara imza atan Edebiyat Fakültesi, 2017-2018 eğitim öğretim döneminde öğretim üyesi ve elemanları tarafından yurtdışı 5 makale, 4 bildiri ile yurtiçi 20 makale ve 29 bildiri çalışmasının yanı sıra 7 ders kitabı notu ve üniversite BAP birimi tarafından desteklenen 1 proje araştırması yaptı. Tüm bunlarla birlikte Edebiyat Fakültesi tarafından 6 konferans, 4 panel, 2 seminer sunumu ile 2 dergi editörlüğü ve ‘Edirne’den Viyana’ya Tarihin İzleri’ isimli 2 tane de sergi çalışması yapıldı. 
Edebiyat Fakültesi’nin 6 aylık elektronik dergisi olan ‘Mavi Atlas’ 5’inci cilt 2’inci sayısı Ekim 2017’de ve 6’ıncı cilt 1’inci sayısı Nisan 2018’de yayımlandı. Ayrıca Mavi Atlas’ın bütün sayıları Dergipark’a yüklenmesinden itibaren yayımlanan makaleler toplam 103.468 indirilme sayısına ulaştı. Mavi Atlas dergisi TR Dizin, Sobiad, Google Scholar ve Index Copernicus indekslerinde taranmakta.

Edebiyat Fakültesi tarafından yapılan çalışmalardan elde edilecek sonuçların bilimsel alanda yapılacak akademik çalışmalara öncülük edeceğine dikkati çeken Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Edebiyat Fakültemiz her geçen gün yaptığı çalışmalarla ön plana çıkmaktadır. Burada Fakültemizde yaptığımız akademik kadro düzenlemesinin meyvesini almaktayız. Göreve başladığımızda akademik personel sayımızı 42’den 54’de yükselttik. Bu da yüzde 28,5’e tekabül etmektedir. Fakültemizde hiç kadrolu Profesör yokken şu an 2 Profesörümüz bulunmaktadır. Ayrıca doçent sayısı 1 iken şimdi 5 doçentimiz var. Bir yıl içinde 5 doçentimizin olması sevindirici bir durum. Önümüzdeki bir yıl içinde 25 Doktor Öğretim Üyesi arasından doçent sayımızın artmasını beklemekteyiz. Yine 1 yıl içinde Tarih Anabilim Dalı olarak hem Yüksek Lisans hem de Doktora programı açmış olmanın haklı gururunu yaşamaktayız. Türk Dili ve Edebiyatı ile Tarih Bölümünde eğitim-öğretim, lisans 1’inci ve 2’inci Öğretim düzeyinde yapılmaktadır. Felsefe ve Sosyoloji Bölümü’nde de lisans 1’inci Öğretim düzeyinde eğitim-öğretim faaliyetlerine devam edilmektedir. Bölümlerin toplam öğrenci sayısı 991’dir. Tarih Bölümü Yüksek Lisans Programında eğitim gören 19 öğrencimiz ile birlikte bu sayı toplam 1010 öğrenciye ulaşmıştır. 2018-2019 eğitim öğretim döneminde açtığımız Tarih Bölümü doktora programına alacağımız öğrencilerle bu sayımızın daha da artacağına inanıyorum. Edebiyat Fakültemizde yapılan çalışmalardan ötürü Edebiyat Fakültesi Dekanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Nazır başta olmak üzere tüm akademik ve idari personelimize katkılarından dolayı teşekkür eder, 2018-2019 eğitim öğretim yılının tüm öğrencilerimize hayırlı olmasını dilerim” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2018, 10:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER