Eğitim Öğretim Yılı Mesajları

Gümüşhane’de bugün başlayan 2013-2014 eğitim-öğretim yılı nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

Eğitim Öğretim Yılı Mesajları
Gümüşhane’de bugün başlayan 2013-2014 eğitim-öğretim yılı nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

MİLLETVEKİLİ AYDIN GÜMÜŞHANE’DEKİ TÜM OKULLARA MEKTUP GÖNDEREREK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINI KUTLADI

AK Parti Gümüşhane Milletvekili ve Genel Merkez Ar-Ge Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Kemalettin Aydın, 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılı başlaması nedeniyle Gümüşhane sınırları dahilindeki tüm okullara birer mektup gönderdi. Milletvekili Aydın mektubunda şu düşüncelere yer verdi.

“Sayın Müdürüm; Çok Muhterem Öğretmenim

Yeni eğitim öğretim yılının başlaması için çalan ilk ders zilinin ardından yeni başarılara yelken açmış milyonlarca gencimizin olduğu gibi Gümüşhaneli evlatlarımız da tüm istek, azim ve kararlılıkları ile okul sıralarını doldurmuşlar ve kendilerini sizlerin engin bilgi ve tecrübelerine emanet etmişlerdir.

Son yıllarda özellikle ilimizde büyük azim, gayret ve yoğun çalışmalar ile yakalamış olduğumuz yükseliş grafiğimizi zirveye çıkarmak ve orada kalıcı olmasını sağlamak için tüm varlıkları ile çabalayan sizlerin 2013-2014 eğitim öğretim yılında da yılmaz bir azim ve kararlılıkla Gümüşhanemizin evlatlarına yeni nesillere vatan sevgisi, başarı azmi, dürüstlük, erdem, yardımseverlik ve kardeşlik aşılamaya devam edeceğinize inancım tamdır.

Gümüşhane’de eğitim çalışmalarımızdaki pozitif enerji ve özveri ile Türkiye’de en başarılı ilk 3 il arasına girerek adından övgü ile söz ettiren memleketimizin yarınları sizlerin yüksek bilgisi ile inşa edilmektedir.

Bir milletin milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olması sizlerin üstün çalışmalarına bağlıdır. Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı sizlersiniz.

Değerli Öğrenciler

Gümüşhane’nin ve Aydınlık Türkiye’nin teminatı evlatlarımız sizler bizim gözbebeğimizsiniz. Sizlerin yüksek eğitim kalitesi ile buluşarak donanımlı alanlarda eğitim öğretim görmeniz olmazsa olmazımızdır.

Çağımızın bilgi çağı olduğunu bilerek sizlerin hizmetine sunulmakta olan tüm teknolojik imkanlardan en üst düzeyde faydalanmanızı arzu ediyorum.

Güçlü bir Türkiye sizlerin kaliteli eğitim ve öğretim görmeniz ile mümkündür. İlimizi ve ülkemizi şu an bulunduğu yüksek konumdan daha ileriye taşıyacak ancak ve sadece sizlersiniz. Sizler için ne yapsak azdır.

Hamd olsun Gümüşhanemizin kıymetli evlatları olarak sizlerde gerekli imkanlar ile buluşturulduğunuzda ne denli büyük başarılara imza atarak göğsümüzü kabartabileceğinizi özellikle son yıllarda bizlere çeşitli vasıtalar ile göstermektesiniz.

Kıymetli Veliler

Meşaket dolu yıllar ile eğitim-öğretim çağına getirdiğiniz kıymetli evlatlarınızın geleceği için çalışmaktan yorulmayacağımızı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yanınızda olmaya devam edeceğimi bilmenizi isterim.

İnancımızın ve güvenimiz tam olduğu memleketimizin ve milletimizin beklentilerini omuzlayacak evlatlarımıza ve yarınlarına bugünden katkı koyan başta siz aileleri olmak üzere, Milli Eğitim camiamıza, değerli öğretmenlerimize başarılar ile dolu bir eğitim-öğretim yılı diliyorum.”


AK PARTİ GÜMÜŞHANE MİLLETVEKİLİ FERAMUZ ÜSTÜN

“Ülkemizin geleceğinin kalkınmasında, daha bilir, daha kendini yetiştirmiş bir nesile ihtiyaç olduğu kaçınılmaz bir hal almıştır. Günümüz dünyasında artık herşey bilgi ile elde edilip, bilgi ile icraa bakımından fiiliyata dönüştürülmektedir.

Sevgili Peygamberimiz ,''İlim Çin'de de olsa gidip alınız .'' sözüyle, okumanın ve öğrenmenin ne kadar önemli olduğuna vurgu yaparak insanlığın ilme yönelmesini dile getirmiş ve cehaletin son derece vahim bir durum olduğunu açıkça beyan etmiştir. Dinimizin büyük önem verdiği ilim konusuna istinaden, biz de kendilerine güvenimizin tam olduğu tüm kıymetli çocuklarımızın ve gençlerimizin, ülkemize ait sosyal ve kültürel değerlere bağlı kalarak, bir yandan da ilmi eğitimlerini en yüksek seviyelere çıkararak, büyük başarılara imza atmaları noktasında bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz. Çünkü çocuklarımızı her zaman ülkemizin ve geleceğimizin teminatları olarak görüyoruz. Yeni eğitim ve öğretim yılında hepsine başarılar diliyorum. Ayrıca, evlatlarımız için, gerek öğretici, gerekse bir anne veya bir baba şefkatinde hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan idarecilerimize, öğretmenlerimize, Milli eğitim camiasının içerisinde hizmet veren tüm çalışanlarımızı şimdiden tebrik ediyor, bu yeni eğitim ve öğretim yılının ülkemize, milletimize ve devletimize hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”

BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA CANLI

“Geleceğimizin şekillenmesinde ve ülkemizin kalkınmasında, Eğitim-Öğretimin önemi gün geçtikçe artarak devam etmektedir.

Yeni bir Eğitim-Öğretim dönemine girmek üzereyiz. Allah nasip ederse 16 Eylül 2013 Pazartesi günü 2013-2014 eğitim ve öğretim yılına merhaba diyeceğiz.

Bu yeni dönemde; geleceğimizin teminatı çocuklarımızın ve gençlerimizin yeni başarılar elde etme heyecanını hep birlikte yaşayacağız.

Gümüşhane denilince hep akla, tarih boyunca eğitim ve öğretimde zirve yapmış bir il gelmektedir. Çünkü Gümüşhanelinin dün olduğu gibi bugün de en büyük zenginliği eğitimdir. Gençlerimiz bu bilinçle bugüne kadar aldıkları kaliteli eğitim ve hayatları boyunca kazandıkları başarılarla hem ilimizde hem de ülkemizde her zaman ses getirmişlerdir.

Gümüşhane; eğitimin en güzel şekilde yapılacağı huzurlu bir kenttir. Öğrencilerimizin eğitimlerini sorunsuz yapmaları için, biz de Belediye olarak her zaman olduğu gibi bu yeni dönemde de en güzel imkânları onlara sunmanın gayreti ve çalışması içinde olacağız.

Bu vesile ile; 2013-2014 Eğitim ve Öğretim yılında Yöneticilerimizi, Öğretmenlerimizi, Öğrencilerimizi ve Velilerimizi tebrik ediyor,  yeni Eğitim-Öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum.”

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ HIZIR AKTAŞ

“2013-2014 Eğitim Öğretim yılına başlarken hepimizin en değerli varlıkları olan evlatlarımızı çağın ihtiyaç ve gerekliliğine uygun, milli, manevi ve ahlaki kazanımlarını elde etmiş, ailesine, çevresine ve ait olduğu topluma karşı sorumluluklarının bilincinde, Gümüşhane’mize ve ülkemize hayırlı ve yararlı birer evlat olarak yetiştirmek en asli görevimizdir.

Onları bir üst öğrenime hazırlarken hayata da hazırlamak tek gayemizdir. Milli Eğitim Bakanlığımızın plan ve programları ışığında evlatlarımızı her alanda yetiştirmek, toplumu yüceltmek ve standartları yükseltmek biz eğitimcilerin görevidir. Diğer yandan dünyadaki gelişmelerin gerisinde kalmamak, rekabet ortamında ön sıralarda yer alabilmek için, öncelikle eğitim sistemimizi çağın gereklerine uydurmak zorundayız. Çağdaş eğitim, toplumsal yaşamın biçimlendirilmesinin, geleceğe yönelik adımların belirlenmesinin ve başarıya ulaşılmasının vazgeçilmez öğesidir. Sağlam temeller üzerine kurulmuş bir eğitim, çocuklarımızın geleceği kadar genç nüfus yoğunluğuna sahip ülkemizin geleceği için de en temel koşuldur. 

Bu nedenle aramıza katılan yeni eğitim neferleri ile birlikte “evlatlarımızın eğitimlerinde geçen her dakika ibadet hükmündedir” mantığıyla ilimizin eğitim çıtasını var olandan daha yükseklere çıkarmalıyız. Bu gaye ve hedefle eğitim ailesi olarak görevimizin bilincinde olmamız gerekmektedir.

İdarecilerimizden personeline ve öğrencilerine karşı sabır, anlayış ve güler yüz, öğretmenlerimizden biraz daha fazla gayret ve samimiyet, geleceğimizin teminatı olan yavrularımızdan hedeflerini belirlemelerini ve belirledikleri hedefe ulaşmak için azami gayret ve eğitim çalışanlarına karşı sevgi ve saygı bekliyoruz.

Olmazsa olmazımız olan değerli velilerimizden ise çocuklarına ve okula karşı ilgi ve destek bekliyoruz. Bu çocuklar bizim en kıymetli varlıklarımızdır. Onların ruh ve beden sağlığı içinde başarılı bir eğitim görmesi en önemli hedefimiz olmalıdır. Aile olarak çocuklarınızı okula yazdırmakla göreviniz bitmiyor. Bilakis çocuğunuzun öğretmen ve idarecileriyle devamlı diyalog içinde olun ve okulla olan ilginizi kesmeyiniz. Problemlerinizi bir aile sıcaklığı içerisinde çözmeye çalışın.

Bu vesileyle 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılının tüm idareci, öğretmen, eğitim çalışanı, veli ve tüm öğrencilerimize üstün başarılar ve hayırlar getirmesini temenni ederim.”

AK PARTİ İL BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

‘ŞEHRİMİZİN YILDIZI PARLIYOR, ADETA KAMPÜS ŞEHİR OLDUK’

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Ercan Çimen, 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılının başlaması dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Toplumların gelişmesinin eğitim ve öğretimin kalitesine bağlı olduğunu ifade den Başkan Çimen, Gümüşhane’nin son yıllarda ortaya koyduğu yüksek performans neticesinde şehrin adeta ‘Kampüs Şehir’ olarak tarihinde olmayan bir nispette yıldızının parladığını söyledi.

Eğitimin hayat boyu devam eden bir süreç olduğunu kaydeden Çimen, “Hepimizin gözbebeği minik yavrularımız bugün ilk kez okul sıraları ile tanışacaklar ve hayatlarında yeni bir sayfa açıyorlar. Bu bağlamda; değerli öğretmenlerimizin, sevgili öğrencilerimizin ve sayın velilerimizin sevincine, heyecanına yürekten katılıyor, bu eğitim-öğretim yılının hepimize hayırlı olmasını diliyorum.”dedi.

Gelişen ve değişen dünya şartlarına ayak uydurabilmek için  kendimizi sürekli geliştirmemiz gerektiğini ifade eden Çimen, “Büyük düşünmeli ve yaşamak istediğimiz ortamın şartlarının oluşmasında etkin olmalı, bunun için de gerekli bilgi ve donanıma sahip duruma gelmeliyiz. Geleceğimizin  şekillenmesinde önemli yeri olan bu anlamlı günde, öğrencilerimiz okullarına, arkadaşlarına ve öğretmenlerine kavuşmanın heyecanı ve sevincini yaşarken, yeni nesli şekillendiren değerli öğretmenlerimizin de geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızı, yetiştirmenin gururunu yaşadıklarını düşünüyorum. Eğitime destek verenlerle birlikte Gümüşhane’de birçok yatırıma imza attık. Eğitim alanındaki her yatırımın, Ülkemizin ve İlimizin aydınlık geleceğine açılan bir kapı olduğunu biliyor ve bu amaçla çalışmalarımıza kesintisiz bir kararlılıkla devam ediyoruz. Bugün sadece Gümüşhane Üniversitesi’nin öğrenci sayısının 13 Bin olduğunu düşünürsek, şehrimizin gelmiş olduğu yeni pozisyonu daha rahat algılayabiliriz. Gümüşhane son 5 yılda dev adımlarla büyüyen üniversitemizle adeta kampüs şehir haline gelmiştir. Öncelikli hedefimiz 10 yıl içinde, Cumhuriyetimizin Yüzüncü yılı olan 2023’de ülkemizi dünyanın gelişmiş ilk 10 ülkesi arasına sokmaktır. Eğitim başta olmak üzere, diğer her alanda ki gayretlerimizin arkasındaki asli hedef işte budur.” ifadelerine yer verdi.

CHP İL BAŞKANI ATİLLA SAİT ÖZDAMAR

“Okulların açılmasıyla başlayan yeni öğretim yılında, geleceğin aydınlık Türkiye’sinin birer ferdi olacak şimdinin çocukları; ilim ve irfanla yoğrulacak, yaşam boyu gerekli olacak bilgi ve becerilerin temeli atılacaktır.

Ülkemizi, Büyük Önderimiz Atatürk’ün gösterdiği çağdaş uygarlık hedefine çıkarabilmek ve bu çizgiden kopmadan, milletçe kenetlenerek yolumuza devam edebilmenin yolunun, eğitimden geçtiği kesinlikle unutulmamalıdır.

Ülkemizin ihtiyacı olan eğitilmiş insan gücü ise, ilim, irfan yuvası olan okullarımızda yetiştirilmektedir. Atatürk’ün özlediği çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkabilmek için bilginin gerekliliği düşüncesinden hareketle, tüm öğrencilerimize yeni öğretim yılında başarılar diliyor ailelerine ve öğretmenlerine üstlendikleri bu kutsal görev için teşekkür ediyorum.”

GÜMÜŞHANE TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANI İSMAİL AKÇAY

"2013 -2014 Eğitim öğretim yılı Okula yeni başlayan öğrencilerimiz için 09 Eylül 2013 tarihinde başlamış, İlköğretim Ortaöğretim ve Lise düzeyindeki öğrencilerimiz için 16 Eylül 2013 tarihinde, Gümüşhane Üniversitesinde öğrenim görecek öğrenciler için 23 Eylül 2013 tarihinde başlayacaktır. 

Bu vesile ile Gümüşhane’nin eğitim öğretim için son derece huzurlu olan ortamında hem Eğitim Öğretime başlayan miniklerimize, İlk Orta ve Lise Eğitimine başlayan ve devam eden öğrencilerimize, Gümüşhane Üniversitesini ve ilimizi tercih eden Yüksek Öğrenim öğrencilerine 2013 - 2014 eğitim öğretim yılının huzurlu ve başarılı geçmesini, çocuklarımızın eğitiminde ve ülkemizin daha sağlıklı yarınlara taşınmasında en önemli rolü oynayan öğretim görevlileri, öğretmenler ile tüm öğrencilerimize, ailelerine ve ilimize hayırlı olmasını dileriz."
Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2013, 00:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER