'Engellerin Farkındayız' Projesi Devam Ediyor

Projede 616 Kadına Ulaşılarak 312 Çocuğa Denver II Testi Yapıldı

'Engellerin Farkındayız' Projesi Devam Ediyor
Gümüşhane İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen “Engellerin Farkındayız” adlı proje kapsamında 616 kadına ulaşıldı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan Özürlülere Destek Programı (ÖDES) kapsamında yürüttükleri projenin; koruyucu ve önleyici hizmetlerin yaygınlığının artırılması, özürlülüğün nedenleri ve önlenmesi konusunda bilgi ve bilinç düzeyinin artırılması ve özürlülük etkilerinin azaltılmasını amaçladığını söyledi.

Geçtiğimiz Ocak ayında başlayan projenin dördüncü ayında eğitimlere başlandığını belirten Öztürk, eğitimlerde bugüne kadar 616 kadına ulaşıldığını, ayrıca 312 çocuğa Denver II Gelişimsel Tarama Testi yapılarak gelişimsel açıdan risk altında oldukları düşünülen 11 çocuğa yönlendirme yapıldığını ifade etti.

Aile Hekimlerine çocuk ve ailesi hakkında bilgi verilerek takiplerinin yapıldığını kaydeden Öztürk, ailelere çocuğun Çocuk Nöroloji Uzmanı tarafından değerlendirilmesi gerekliliği hakkında bilgi verildiğini, ayrıca aileye çocuğun gelişimi konusunda eğitim verilerek, annelerin çocuk gelişimi açısından bilgi sahibi olmaları, gelişim geriliklerini erken fark edip sağlıklı bireyler yetiştirmelerini sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

Öztürk, projenin farkındalık oluşturması için çocuklara ve eğitime katılan 15-49 yaş grubundaki kadınlara katılım belgesi ve çeşitli hediyeler verildiğini de belirterek, eğitimlerin Ekim ayı sonuna kadar tamamlanacağını da sözlerine ekledi.
Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2012, 09:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER