Eskişehirdeki Gümüşhaneliler iftar sofrasında buluştu

Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Derneği üyeleri, geleneksel hale getirilen iftar yemeğinde bir araya geldi.

Eskişehirdeki Gümüşhaneliler iftar sofrasında buluştu

Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Derneği üyeleri, geleneksel hale getirilen iftar yemeğinde bir araya geldi.

DSİ Bölge Müdürlüğü Sosyal Tesislerinde verilen iftar yemeğine Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, DSİ Eskişehir 3.Bölge Müdürü Hayrettin Baysal ve dernek üyeleri katıldı.

Gümüşhaneli hemşehrimiz Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, programda yaptığı konuşmada, “Ramazan oruç ayı, Kur’an ayı. Aynı zamanda yardımlaşma, dayanışma, bereket, birlik ve beraberlik ayı. Bütün bu özelliklerini de bizler iftar sofralarında hissediyoruz. Bir araya geliyoruz. Gönüllerimiz bir araya geliyor, dualarımız bir araya geliyor, burada ramazanın bütün özelliklerini yaşayarak hissederek bir arada olmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bizler ülke olarak geçirdiğimiz bu günlerde en çok ihtiyaç duyduğumuz şey birlik ve beraberliğimiz. Eğer derneklerimiz bunda rol alıyorsa birlik ve beraberliğin oluşmasında bir görev üstleniyorsa kıymeti de o kadar artmış oluyor. Memleketimizden bin kilometreden daha uzak olarak burada bulunan Gümüşhaneliler, bu birlik ve beraberliğin güzel örneğini hem yaşadıkları topraklara hem de geldikleri topraklara güzel bir örnek olarak veriyorlar diye düşünüyorum. Daveti kıymetli kılan icabeditir. İcabet eden  siz kıymetli hemşerilerime ayrı ayrı teşekkür ediyor hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

“DERNEĞİMİZ KAR TOPU GİBİ BÜYÜYOR”

Dernek Başkanı Uğur Yücel ise konuşmasında, “Bu akşam gönlümüzün bir, soframızın da bir olduğunu belirtmek istiyorum. Mübarek Ramazan ayında üyelerimiz ve Eskişehirli dostlarımızla aynı sofrada buluşmaktan çok mutluyuz. Kar tapu gibi her geçen gün büyüyoruz. Davetimizi geri çevirmeyip bizlerle birlikte oldunuz hepiniz hoş geldiniz. Bizleri madden manen destekleyen hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Bir hafta sonra bayrama kavuşacağız. Bu vesile ile şimdiden Ramazan Bayramınızı tebrik ediyorum. Hepinize yönetim kurulum adına şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

“İFTAR SOFRALARI BİRLİĞİN ADRESİ”

Dernek Başkan Yardımcısı Hüseyin Turhan ise iftar programına emek veren dernek yönetim kurulundaki arkadaşlarının isimlerini tek tek sayarak teşekkür etti. Turhan, “Bizler, dernek olarak birlik bütünlük içinde olduğumuz mesajını iftar sofralarında en güzel şekilde veriyoruz. 7’den 70’e buradayız. Bu akşam ilk defa bir arada olduğumuz hemşerilerimiz var. Her geçen gün sizlerden aldığımız destekle derneğimizi büyütüp geliştirmeye gayret ediyoruz” şeklinde konuştu.

Eskişehir milletvekili Utku Çakırözer, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, DSİ Bölge Müdürü Hayrettin Baysal’ın selamlama konuşmaları yaparak katılımcıların Ramazan ayını ve bayramını tebrik ederek aynı sofrada Gümüşhanelilerle birlikte oruç açmaktan mutlu olduklarını söylediği iftar yemeğinde Gümüşhane’den getirilen yöresel ürünlerden pestil ve köme davetlilere ikram edildi.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt iftar yemeğine mazereti için telgraf gönderirken Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler ise çelenk gönderdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER