Evde Çocuk Bakımı Kursu Tamamlandı

Gümüşhane Halk Eğitim Merkezi (ASO) Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve 482 saat süren “Evde Çocuk Bakımı” kursu sona erdi.

Evde Çocuk Bakımı Kursu Tamamlandı
Gümüşhane Halk Eğitim Merkezi (ASO) Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve 482 saat süren “Evde Çocuk Bakımı” kursu sona erdi.

Kursa katılan 20 kursiyer için Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde düzenlenen belge törenine İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, Müdür Yardımcısı Murat Şükrü Baş, Halk Eğitim Merkezi (ASO) Müdürü Hasan Taş, öğretmen ve kursiyerler katıldı.

“SİZLER BİZLERİN GÖNÜL ELÇİLERİSİNİZ”

Sorumluluk duyarak zaman ayırdıklarından dolayı kursa katılan kursiyerlere teşekkür eden İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, “Sizlerle paylaşmak istediğim üç konu var. Özellikle birinci konu güzelliklerin paylaşılması. Sizler bizlerin gönül elçilerisiniz. Çevrenizde mutlaka etkileyeceğiniz insanlar vardır. Bu insanlara bu eğitimin önemini aktarabilirseniz bu çok önem arz edecektir. Buradaki etkileşimleri paylaşırsanız son derece faydalı olacaktır. Böylelikle o insanların da sizler sayesinde bu eğitimi almalarını sağlamış olacaksınız. İkinci konu bundan sonra irtibatınızı kesmemeniz. Bir araya gelerek bu paylaşımlarını sürdürmeniz faydalı olacaktır. Ve son konu olarak bir başvuru kitabınızın olmasıdır. Ben bu eğitimi aldım tamam iş bitti demeden, dünyada her şey o kadar hızla değişiyor ki bizlerde mutlaka değişeceğiz. Bu nedenle bu konu ile ilgili kaynakları bularak yararlanmalısınız. Seminer de olsa, konferans da olsa en önemlisi kitap okumanızdır. Bunu sürdürmenizi çok arzu ediyoruz. Eğer bunu yapmazsanız unutmaya başlarsınız. Bu üç konuya odaklanmanızı bizler arzu ediyoruz.” dedi.

Halk Eğitim Merkezi (ASO) Müdürü Hasan Taş ise “Çocuğun fiziksel ihtiyaçlarını karşılayabilecek kişilerde çocuk bakıcılığı yapmaktadır. Ancak bakıcıların çocuğun zihinsel ve ruhsal gelişimini de destekleyecek eğitim alması gereklidir. Hayat Boyu Öğrenme gereği olarak Çocuk bakıcılığı konusunda çocuk bakımı ve gelişiminin önemi, 0-12 yaş çocuklarının normal büyüme, gelişmeleri, gereksinimleri, alışkanlıkları, sorunları, ilk yardım konularında bilgi ve beceri kazanımları, çocuğun gelişimleri ile ilgili bildiler, çocuk sağlığı, çocuk gelişimi, davranış ve uyum problemleri, çocukların bakım ve becerilerini kazanılması hakkında bilgiler 2 öğretmenimiz tarafından verildi.” diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından kursa katılan kursiyerlere kurs hakkında duygu ve düşünceleri alındıktan sonra, belge törenine geçilerek İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, Müdür Yardımcısı Murat Şükrü Baş ve Halk Eğitim Merkezi (ASO) Müdürü Hasan taş tarafından 20 kursiyere belgeleri verildi.
Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2014, 14:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER