Fındığın zekatı Yunus Emre'ye gitsin

Son yıllarda yaptıkları çalışmalarla ön plana çıkan ve adından sıkça söz ettiren Gümüşhane Ülkü Ocakları, SMA Tip-1 hastası Yunus Emre Kaçan bebeği yaşatmak için yeni bir örnek bir çalışmayı daha hayata geçirdi.

Fındığın zekatı Yunus Emre'ye gitsin

Kurban Bayramı’nda Yunus Emre bebek için ilk kurumsal kampanyayı başlatarak kamuoyunun dikkatini bu konuya çeken ve vatandaşların da teveccühüyle 3 günde 6,4 ton kurban derisi toplayarak kampanyaya bağışlayan Ülkü Ocakları şimdi de “Fındığın bereketi evlerinize, zekatı Yunus Emre'ye gitsin” sloganıyla fındık toplayacak.

“Yunus Emre’mizi ilacına kavuşturana kadar durmayacağız”

“Fındık zamanı fındık, bal zamanı bal, fasulye zamanı fasulye toplayacağız. Fikren ve bedenen elimizden ne geliyorsa mücadelemizi yapacağız. El ele verip Yunus Emre’ye Nefes olacağız” sözleriyle yeni kampanyalarını açıklayan Gümüşhane Ülkü Ocakları İl Başkanı Serkan Alp, “Malumunuz üzere Gümüşhane olarak bir evladımız var SMA hastası yavrumuz Yunus Emre bebeğimiz. Yüzlerce gönüllü abisi, ablası, halası, amcası, dedesi oldu. Yalnızca Kaçan ailesini değil tüm şehrimizi hatta ülkemizi ilgilendiren bir konu. 7 aylık bir bebeğin, Yunus Emre’nin zeytin gibi gözleri ve o tatlı gülümsemesi ile verdiği beni kurtarın mesajını bizler Ülkü Ocakları olarak aldık ve söz verdik. Allah nasip ederse Yunus Emre’mizi ilacına kavuşturana kadar durmayacağız” dedi.

“Fındık zamanı fındık, bal zamanı bal, fasulye zamanı fasulye toplayacağız”

Yunus Emre bebek için ne yapabiliriz düşüncesinde yönetim ve konunun muhataplarıyla istişarelerde bulunup adım attıklarını ifade eden Alp, “Malumunuz fındık sezonu ve ilimizde ve bölgemizde vatandaşlarımız fındıklarını topluyorlar. İnşallah üreticilerimiz kazasız belasız hasatlarını yaparlar. Bu sene fındık bereketli ve Cumhurbaşkanımız da gereğini yaptı ve açıkladığı fındık alım taban fiyatı ile fındık üreticilerinin yüzlerini güldürdü. Bizler de diyoruz ki; Sizler de Yunus Emremizin yüzünü güldürün. “Fındığın Bereketi Evlerinize Zekatı Yunus Emre'ye gitsin."  Kurduğumuz ekiplerimiz kapılarınızı çalıp sizden yardım isteyecekler artık söz sizde. Cenabı Allah yapacağınız yardımları kabul etsin. Fındık zamanı fındık, bal zamanı bal, fasulye zamanı fasulye toplayacağız fikren ve bedenen elimizden ne geliyorsa mücadelemizi yapacağız. El ele verip Yunus Emre’ye Nefes olacağız” diye konuştu.

Bakımı çok zahmetli ve tedavisi çok pahalı olan hastalıkla mücadele eden Yunus Emre bebek, daha 2 aylıkken elleri içeri çekildi ve göğüs kafesi çöktü. Hastalığın pençesinde makinelere bağlı yaşamını sürdüren Yunus Emre bebeğin tedavisi ve diğer masrafları için bugünkü kurla gerekli olan 31,5 milyon TL’nin toplanması için gerek kurumsal gerek bireysel olarak farkındalık etkinlikleri devam ediyor.

Ölümcül kas hastalığı olarak da bilinen ve nadir görülen Spinal Müsküler Atrofi (SMA) Tip-1 teşhisi konulan 7 aylık Yunus Emre bebek için hem yurt içinde hem de yurt dışında başlatılan kampanyada yurtiçinden TL hesabı için Ziraat Bankası Gümüşhane şubesinde açılan TR60 0001 0090 1022 4526 2050 01, Dolar bağışı için TR76 0001 0090 1022 4526 2050 04 ve EURO bağışı için TR33 0001 0090 1022 4526 2050 02 ibanlarına, yurtdışından bağış yapmak isteyenler için Alıcı : SMA KIDS  NL56BUNQ2070504409 ve SWIFT / BIC CODU BUNQNL2A numaralı hesaplara bağışta bulunabilirsiniz.

Bu hastalığın tedavisi yalnızca ABD ve Dubai’de “Zolgensma” adı verilen gen terapisiyle yapılabiliyor. Yunus Emre bebek için Dubai’de süreç başlatıldı fakat bu ilacın fiyatı oldukça yüksek bir tutarda. Yaklaşık 2 milyon dolarlık ilaç masrafı için bağışlanacak her kuruş yaşam mücadelesi veren bebeğimize nefes olacak. Hep birlikte yavrumuzu anne babasının kucağına bağışlayalım, ikinci kez evlat acısı yaşamalarına izin vermeyelim. Zaman, en büyük düşmanımız. 

Ülke genelinde resmi kayıtlara göre yaşayan 500 bin Gümüşhaneliden 250 bini 150 TL bağışlasa 6 aylık Yunus Emre kurtulacak.

Türk Telekom ve Vodafone kullanıcıları YUNUS yazıp 6729’a göndererek 20 TL bağışta bulunabiliyor.

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2022, 13:39

ilgili haber/ler:

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER