Fiyasko!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gümüşhane İl Başkanı Atilla Sait Özdamar, önceki gün Akil İnsanlar Karadeniz Komisyonu üyeleri tarafından düzenlenen toplantıyı ‘fiyasko’ olarak nitelendirdi.

Fiyasko!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gümüşhane İl Başkanı Atilla Sait Özdamar, önceki gün Akil İnsanlar Karadeniz Komisyonu üyeleri tarafından düzenlenen toplantıyı ‘fiyasko’ olarak nitelendirdi.

Yaptığı açıklamada Gümüşhane Kültür Merkezi salonunda düzenlenen toplantı öncesinde geniş güvenlik tedbirleri alındığını ve kapıda isim kontrolü yapılarak yalnızca davetlilerin salona alındığını kaydeden Özdamar, 120 davetlisi olan toplantıya 35-40 kişi katıldığını iddia etti.

Toplantının amacının ne olduğunu ve kime, neyi anlatacaklarını merak ettiklerini belirterek, gelenleri tek tek incelediklerini ve kim olduklarına baktıklarını dile getiren Özdamar, “Toplantının yapılacağı salona çağırılan 120 kişiden 35-40 kişinin dinleyici olarak gelmesi Gümüşhane halkının yaşanan süreci, oluşturulmak istenen iklimi ne denli iyi analiz ettiğinin bir sonucu olarak görmek gerekir. Bu toplantı Gümüşhane halkının ne kadar sağduyulu olduğunun da bir göstergesidir. Toplantıya gelen 35-40 insanın arasında da muhalif görüşlü kimse olmadığını, katılımcıların AK Parti il, ilçe yöneticileri, kendilerine yakın eğitimciler ve yandaşlardan başka kimsenin olmadığını görünce şu cümleyi tekrarladık kendi aramızda 'körler sağırlar birbirlerini ağırlar’” dedi.

Toplantının gelebilecek tepkiler üzerine şehir merkezinde bulunan kültür merkezinin yerine, şehir dışında olan bir kültür merkezinde yapıldığını öne süren ve bunun ayrıca dikkate alınması gereken bir konu olduğunu kaydeden Özdamar, “Amaç, sessiz sedasız gelip, seçilmiş insanlara sözde süreci anlatıp gitmektir. Gümüşhane halkı ile hiç bir şekilde temasa geçilmemiştir. Daha düne kadar çalıştığı gazeteyi yere göğe koymayan gazeteci akilin bugün ayrıldığı gazetesi hakkında yaptığı tutarsız açıklamalar kendilerini insanların gözünde daha da küçültmüştür. Buradan bir kez daha sağduyulu Gümüşhaneli hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz. Teşekkür ediyoruz ki; oynanmak istenen bu tiyatroya seyirci kalmadılar. İktidarın oluşturmak istediği sinsi yapıya Gümüşhane'de gerekli cevabı verdiler. Akilleri kendilerinin dahi bilmediği bir süreci halka anlatmaları ve pişkin bir şekilde ‘en kötü başladığı yere döner’ demeleri de kimsenin konunun detayları hakkında fikir sahibi olmadığının bir göstergesidir.  Bugün bir kez daha gördük ki bunların barışla demokrasi ile alakaları yoktur. Çıkın Gümüşhane sokaklarına sorun ''Barışı istiyor musunuz ?'' diye. Kimsenin buna hayır diyeceğini düşünmüyoruz. Daha önceki açıklamalarımızda da belirttiğimiz gibi bizler barışı yüzde 100 destekliyoruz. Ama kime karşı barış, neye karşı barış? Amaç faklı, zihniyet farklı. Değişen Ortadoğu haritasına kendilerince kılıf uydurmak ve meşru hale getirmek. Bizler, duyarlı Gümüşhane halkıyla birlikte bu oyuna izin vermeyeceğiz.” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2013, 17:20
YORUM EKLE
YORUMLAR
GERÇEK CHP Lİ
GERÇEK CHP Lİ - 11 yıl Önce

başkan yazmakla inan olmuyor nerde il ,merkez ilçe ve ilçe örgütleriniz neden toplayıpta protesto etmediniz. korkunuz neydi. yazmala olmuyor. fiyasko diyorsunuzda senin yaptığın tam fiyasko utanıyorum artık sizlerden ayıp ayıp derhal çekin gidin yaaa

murat
murat - 11 yıl Önce

korkaklar ne iş yaparlar eğer fiyasko diyorsan topla yiğit yöneticilerinide protesto etseydiniz. güçünüz yok sa yazmayın asıl fiyaskoyu sen yasıyorsun farkında değilsin. iyi akıl hocaların yok varsa da işe yaramıyor. ayıp ayıp ayıp

murat reis
murat reis - 11 yıl Önce

aynısı burda oldu 250 civarında davetli gelen 85 kişiydi ama biz hiçbir parti resmi olarak protesto etmesede 200-300 kişiyle bayağı sesli ve etkili bir protesto yaptık 4 saat boyunca..gönül isterdiki protesto edenler daha çok olsun ama olsun herkes kendi yüreğine sorsun ben neden orda değildim...ben bu konularda yapılan her şeye katılırım ve resim çekilirim..10-20 yıl sonra çocuklarım baba türkiye bu hale gelirken sen ne yaptın derlerse ,bakın ben şunu şunu yaptım işte kanıtı ama beceremedik çünkü herkes kendi hesabını yaptı ülke bu hale geldi diyecez..peki siz ne diyeceksiniz ?

ahmet
ahmet - 11 yıl Önce

sayın başkan söylediklerinizin tamamı doğru, ancak siyaset bir iki kişi ile yapılamaz kitlelerle yapılır, benim gördüğüm bu birlik beraberlik ruhu gümüşhanede var ancak bu ruhu bir araya toplayacak kimse yok, 1 mayıs için bir etkinlik yapmadınız, akillerin toplantısı için bir etkinlik yapmadınız, ülke satılıyor kimsenin sesi çıkmıyor, lafla peynir gemisi yürümez icraat lütfen

GÜMÜŞHANELİ
GÜMÜŞHANELİ - 11 yıl Önce

gerçek chp'li̇ arkadaş, utanmak başkalarina payanda olmakla olur. şu anki̇ yönetim ayaklarinin üzerinde duruyor. bu dik duruş galiba seni rahatsiz etmiş. atilla, son 30 yilin en başarili il başkanidir. chp.liler sokakta basi dik yuruyor.sizin batirdiklarinizi toparlamaya çalişiyor.bu onurlu duruşla utaniyorsan gel partiden istifa et. olurmu.

GÜMÜŞHANELİ
GÜMÜŞHANELİ - 11 yıl Önce

arkadaşım, sen halil çimenin salonda ne yaptığından haberın varmı. davet lıstesınde adı olmadığı halde tum salonu susturduğunu ve sorularına hıç kımsenın cevap veremedığını duydunmu. bu arkadaşı tanımıyorsan kendısı ıl başkan yardımcısıdır.o toplantıda bulunan ıkı muhalıf kanat temsılcılerının kendılerıne verılen soz hakkını kullanmadığınıda bılıyormusun.bosuna heveslenmeyın chp gumbur gumbur gelıyor.yığıtsenız muhalıf basından halıl çımenın vıdeosunu alın ve ızleyın

SIRADAKİ HABER