Çimen: Gümüşhane Süreci Destekliyor

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Ercan Çimen, barış sürecine yönelik olarak ildeki sivil toplum kuruluş yetkilileri ile buluşan ve kamuoyunda “Akil Adamlar” olarak adlandırılan diyalog grubunun sergilediği olgunluk ve hassasiyetin takdire şayan olduğunu söyledi.

Çimen: Gümüşhane Süreci Destekliyor
AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Ercan Çimen, barış sürecine yönelik olarak ildeki sivil toplum kuruluş yetkilileri ile buluşan ve kamuoyunda “Akil Adamlar” olarak adlandırılan diyalog grubunun sergilediği olgunluk ve hassasiyetin takdire şayan olduğunu söyledi.

Başkan Çimen, Gümüşhane Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen istişare ve diyalog toplantısına prensip kararı gereği hiçbir siyasi parti yetkilisinin çağırılmadığını belirterek, amacın toplumsal duyarlılığın ve hassasiyetin arttırılarak, birlikte yaşama kültürünün derinleştirilmesinin imkân ve olanaklarına katkı sağlanması olduğunu dile getirdi.

Çimen, “Gümüşhane bu süreci desteklediğini ortaya koymuş, olayı provoke etmeye yönelik marjinal kesimlere prim vermeyerek, bu ülkenin birlik ve beraberliğinden yana olduğunu bir kez daha göstermiştir” dedi

Etkinlik dolayısıyla bir araya gelen ve kendilerini Mustafa Kemal’in askerleri olarak lanse eden yaklaşık on kişilik marjinal bir grubun protestosunun ise her açıdan hayli manidar olduğunu kaydeden Başkan Çimen, protestocular içinde yer alan kişilerin hizmet ettikleri anlayışın Gümüşhane’de de geniş toplum kesimleri tarafından kınandığını kaydetti.

Barış süreci ile ilgili Gümüşhane Halkı’nın ortaya koyduğu , “Milli birlik ve kardeşlik” duruşunun ildeki muhalif siyasi kesimlere örnek teşkil etmesi gerektiğini kaydeden Başkan Çimen, “AK Parti siyasetinin asli merkezi millettir. Biz meşruiyetimizi ve politikalarımızı milletimizden aldığımız güçle ortaya koyar ve ülkemizi geleceğe taşırız. Bu milletin Anadolu Coğrafyasındaki kaderini, vesvese ve vehimlerin karanlık dünyasına hapsedemez, halkımızın gelecek beklentilerini  ‘Büyük Türkiye’ hedefinden saptırmak isteyenlere asla fırsat vermeyiz” dedi.

“ÖZDAMAR’IN AÇIKLAMASI VEHAMET”

Bu arada Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Gümüşhane İl Başkanı’nın konuyla ilgili yaptığı açıklamayı ise vehamet olarak değerlendiren Başkan Çimen, “Bu nasıl bir muhalefet anlayışı. Yalan-yanlış ifadelerle zihinlerindeki vesvese ve vehimleri muhalefet yapmak sanıyorlar, çok yazık. Terör ve şiddet sarmalının yarattığı toplumsal travmaları onararak, sosyal restorasyona katkı veren bir sürecin çözüm ortağı olacakları yerde, ceberrut devlet anlayışının intikam naralarıyla, demokratik devlet anlayışının önünü kapatmak için yarışmaktadırlar. Eyvahlar olsun. Bu ülkenin geleceği ile ilgili tek büyük bir projeden bahsedemeyenlerin içine yuvarlandığı derin açmaz karşısında kendilerine neyin şifa olacağını biz sahiden bilemiyoruz. Ama saptıkları yol, doğru yol değil.” diye konuştu.

SÜREÇ, DEVLET VE HÜKÜMETİN KONTROLÜ ALTINDA

Başkan Çimen, çözüm sürecinin öngörüldüğü şekilde devlet ve hükümetin kontrolünde devam ettiğini, herkesin bu hassas süreçte konuşmalarında, beyanlarında dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

Çimen, terör örgütü PKK'nın çekilmesiyle ilgili ise, "Terör örgütünün çekilme süreci Hükümetimiz tarafından takip altında, bizim için sonuç önemli. Bu sonuca yaklaştığımızı hissediyoruz." dedi.

Başkan Çimen, “Bu süreçten beklediğimiz, PKK terör örgütünün eylem yapmaması ve silahları bırakarak ülke dışına çıkması. Birinci aşama gerçekleşti, şimdi dışarı çıkma söz konusu. Kandil'in kendi takvimi olabilir. Biz MİT aracılığıyla süreci takip ediyoruz, ancak şu aşamada bir değerlendirme yapmamız doğru değil. Ancak bu iş takip altındadır. Bizim için sonuç önemliydi. Sonuca da yaklaşıyoruz.  Süreç endişeye mahal olmayacak şekilde yürüyor. Silahların susmuş olması, insanların ölmüyor olması, kanın akmıyor olması, annelerin gözyaşının şu anda dinmiş olması kendi başına çok önemlidir. Bunun üzerinde durmamız gerekiyor. CHP ve MHP sürecin karşısında olmaya devam ediyor. Bir CHP'li genel başkan yardımcısı, 'Ben Türkiye'yi taradım, sürece destek olan CHP'li görmedim' diyor. 2 gün önce bir grup aydın, 111 imzayla bildiri yayınladılar, bu bildiride 25 CHP'linin imzası var, bunu önemsiyoruz. Bunun 13'ü milletvekili, 12'si CHP yöneticisidir." açıklamasında bulundu.

YENİ ANAYASA SÜRECİ

Yeni Anayasa çalışmalarına da değinen Başkan Çimen, yeni Türkiye'nin inşasında hangi reformlar gerekiyorsa bunların masaya getirilmesinin önemine dikkatleri çekerek, "Biz, AK Parti olarak anayasa komisyonunda kim ne teklif veriyorsa dinlemekten hiçbir şekilde kaçınmıyoruz. Uzlaşma olursa başımız üstüne! Olmadı, ilanihaye beylerin keyfi gelecek diye beklenemez. Milletin gösterdiği istikamette bizler yeni bir anayasa için yolumuza devam ederiz. Biz, millete vermiş olduğumuz sözün ve milletin bize vermiş olduğu görevin bilincinde hareket ediyoruz" diye konuştu.

ÜÇ AYLAR’IN HAYIR VE BEREKET GETİRMESİNİ DİLEDİ

Çimen, açıklamasının sonunda cumartesi günü başlayacak olan mübarek üç ayların başta Gümüşhane olmak üzere ülke, millet, İslam dünyası ve tüm insanlık için barış, huzur ve adalete vesile olmasını dileyerek açıklamasını tamamladı.
Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2013, 22:57
YORUM EKLE
YORUMLAR
ahmet
ahmet - 11 yıl Önce

sayın başkan ''biz akillerin toplantısına siyasi parti yetkililerini çağırmadık'' diyorsunuz ben vatandaş olarak geldim ve toplantıya alınmadım sadece listede isimleri olanlar girebilir denildi, sonradan katılanlarını medyadan gördük tamamı ak partili veya yandaaları, sizin partilileriniz zaten süreci destekliyor, o zaman bu toplantı sadece bir gösterişten ibaret ve gelenlerin bizlere anlatacakları elle tutulur birşey yoktu.ülkeyi bölmenin adımları bunlar siz sevdiğimiz değerli bir iş adamısınız bence bu bölücülüğe alet olmayın bundan 10 yıl sonra çok pişman olacaksınız büyük ortadoğu projesinin destekçisi olduğunuz için

SIRADAKİ HABER