Gazeteciler Günü mesajları

Gümüşhane’de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

Gazeteciler Günü mesajları

VALİ KAMURAN TAŞBİLEK

"Mesai mefhumu gözetmeksizin, kamuoyunu her zaman doğru ve hızlı bir şekilde bilgilendirme görevini yerine getirmeye çalışan gazetecilerimiz, olayları tarafsız bir şekilde halkımıza aktararak, vatandaşlarımızın zamanında, doğru ve eksiksiz bilgilendirilmesini sağlamaktadırlar. Bunun yanında, basın kuruluşları halkla, idari birimler arasında bir köprü görevi görerek, toplumsal taleplerin dile getirilmesine vesile olurlar. Bu yönüyle gazeteciler kamuoyu duyarlılığının artmasını sağlayan, düşünce ve ifade özgürlüğünün en etkili temsilcileri konumundadırlar.

Gümüşhane’mizde yaşanan gelişmeler hakkında toplumu bilgilendiren,  ilimizin kültürel, sosyal ve ekonomik gelişiminde etkin bir rol üstlenen yerel basınımız da, özveriyle yerine getirdikleri görevlerini, bundan sonra da aynı duyarlılıkla devam ettirerek, ülkemizle birlikte şehrimizin de kalkınmasına ve demokrasi kültürünün yerleşmesine katkı sağlayacaktır.

Bu zor görevi tarafsız, objektif ve basın ahlâk kurallarına bağlı bir şekilde yerine getiren ulusal ve yerel basınımızın değerli mensuplarının ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum."

REKTÖR PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

“Zor şartlarda görevlerini yapan, düşünceleri ve yorumları ile toplumu bilgilendiren, demokrasinin güçlenmesine her zaman katkıda bulunan tarafsız ve özgür basının 59’uncu yıldönümü kutlu olsun. Gazetecilik mesleğini icra edenleri onurlandırmak amacıyla 1961 yılından bu yana her yıl  ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ olarak kutlanmaktadır. Toplumun gelişimi ve kalkınma süreci, basın çalışanlarının desteği ile daha hızlı olmaktadır. Kamuoyunu basın meslek ilkeleri çerçevesinde doğru, dürüst ve tarafsız bir şekilde bilgilendiren gazeteciler, yaşamın vazgeçilmez unsurları arasına girmiştir. Ülkemizin ve Gümüşhane’mizin sorunlarını, ihtiyaçlarını, taleplerini yetkililere ve kamuoyuna aktaran, sorunların çözümünde önerileriyle toplumumuzun daha sağlıklı bir şekilde ilerlemesine yardımcı olan, mesleğinin gerektirdiği ilkelere her zaman dikkat eden, sorumlu gazetecilik anlayışı gösteren değerli gazetecilerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Gazetecilerimiz, üstlendikleri misyon gereği topluma kanaat önderliği yapmanın yanı sıra, kamuoyunun aydınlatılmasına da katkıda bulunuyor. Bu anlamda kamunun bilgilendirilmesi adına üstün çaba sarf ediyorlar. Her mevsim, her saat aktif görev peşinde bulunarak, çoğu zaman da özel hayatlarından fedakârlık göstererek, özveriyle çalışmalarını sürdürüyorlar. Bu vesileyle dünyanın, ülkemizin, ilimizin ve ilçelerimizin sorunlarını gündeme taşıyarak kamu bilinci oluşması konusunda farkındalık yaratan ve bu uğurda çalışan değerli gazetecilerimizin ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler’ gününü kutluyor, görevlerini yaparken vefat eden tüm basın mensuplarımıza da Allah’tan rahmet diliyorum.”

İL EMNİYET MÜDÜRÜ ÖMER FARUK KARATAŞ

“Gazetecilik mesleğinin zor şartlarına rağmen kamuoyunun aydınlatılmasında ve doğru bilgilendirilmesinde önemli bir görev üstlenen basın mensuplarımız büyük özveri içerisinde çalışmaktadırlar. İlimizde görev yapan basın mensuplarımız da  yaşanan gelişmeleri doğru ve tarafsız bir şekilde haberleştirerek kamuoyunun bilgilenmesine katkı sağlamaktadırlar.

Bu duygu ve düşünceler ile görevi başındaki değerli basın mensuplarımızın 10 Ocak  Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, ayrıca görevlerini fedakarca yerine getirirken hayatlarını kaybeden basın mensuplarımıza da Yüce Allah’tan rahmet dilerim.”

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ SEYDİ DOĞAN

“10 Ocak 1961’den beri kutlanan “Çalışan Gazeteciler Günü”, gazetecilik mesleğini icra eden değerli basın mensuplarımızı onurlandırmak için düzenlenen önemli bir kutlama günüdür.

Gazetecilik, yoğun stres altında, değişken saat dilimleri içerisinde çoğu zaman ailesini dahi ihmal edecek şekilde uzun süreler çalışmayı gerektirir.

Milletimizin doğru haber alma, bilgi edinme hakkı adına dürüst biçimde çalışan, ömrünü bu kutlu yola adayan yüce yürekli insanların, her şart altında çalışmalarını sorumluluk bilinci içerisinde sürdüren tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.”
 

İL GENEL MECLİSİ BAŞKANI MEHMET EMİN ERDOĞDU

“Gazeteciler, hayatın tüm yönlerini birebir görerek, yaşayarak geniş kitlelere aktarmada önemli bir görevi yerine getiriyor. Gazetecilerin sorumluluk bilinciyle toplumu doğru ve hızlı bilgilendirme önemli bir yere sahip.

Gümüşhane’de gücünü kamuoyundan alan özgür ve objektif basının varlığı bizleri mutlu ediyor. Gazetecilerimiz yerine getirdikleri görevle ilimizin gelişmesine önemli katkılar sunuyor. Kurumlar ve toplum arasında bilgi akışı sağlama, toplumu doğru ve hızlı bilgilendirme, kamu çıkarlarını koruma gibi görevleri de bulunan basın mensuplarımız hukukun evrensel ilkelerini rehber edinerek, insan hak ve hürriyetleri ve özel hayata saygı çerçevesinde görevlerini özveriyle yerine getiriyorlar. İlimizin huzur ve asayişinin korunması, eğitim, sağlık, turizm, sanayi, ticaret, tarım ve diğer sektörlerde kamu kurumlarına destek olan tüm basın mensuplarımıza gösterdikleri bu hassasiyetler nedeniyle teşekkür ediyorum. Bu vesileyle büyük bir gayretle görevlerini yerine getirmeye çalışan değerli basın mensuplarımızın ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü gönülden kutluyor, aileleriyle birlikte sağlık ve esenlik dolu günler diliyorum.”
 

GTSO BAŞKANI İSMAİL AKÇAY

“Basın yayın  organları bireylerin  içinde bulunduğu çevrede  meydana gelen olayları sağlıklı bir şekilde değerlendirip kanaat edinmesi, toplumla ve dünyayla sağlıklı ilişkiler kurarak  bütünleşmesi  açısından çok önemli bir görev üsteleniyor.

Günümüzde taşıdığı değer ve önem gittikçe artan iletişimin en etkili kanallarından olan basın,   yıllar boyunca halkın haber alma, kamuoyu oluşturma ve ifade özgürlüğünün güvencesi olmuştur.  Kendi sorumluluğunun bilincinde olan ve bu bilincini eyleme dönüştürürken hak ettiği özgürlüğe sahip olan bir basında demokrasinin vazgeçilmez gerekliliklerindendir. Basın ve yayın organlarımız  gelişen ve değişen dünyada adeta  bizlerin gözü, kulağı olarak toplumsal olaylara farklı pencerelerden bakarak   değerlendirme yapma imkanı  sunmaktadırlar. İlimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesi ve kalkınmasına Yerinde Habercilik, Doğru Habercilik, Doğru Bilgiye ve  Belgeye Dayalı Araştırmacı Gazetecilik gayreti ile büyük bir özen içerisinde hizmet veren tüm gazetelerimize ve çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.

Başta ilimiz merkezde olmak üzere 4 günlük ve 1 haftalık olarak  yayın hayatını sürdüren gazetelerimiz ve çalışanlarının, ilçelerimizde yayın yapan gazetelerimiz ve çalışanlarının ve  çağımızın gereği olarak yayın hayatını dijital ortama taşıyarak  internet gazeteciliği yapan gazetecilerimiz ile bu mesleğe emek veren  tüm çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum’’ şeklinde konuştu.”

İYİ PARTİ İL BAŞKANI ALİ ATEŞ

“Tüm dünyada demokrasilerin vazgeçilmez unsurlarından biri “gazetecilik” müessesesidir. Demokratik hakların halklara anlatılması ve tanıtılmasındaki rolü nedeniyle bütün ülkelerde gazetecilik en önemli ve stratejik demokrasi kurumu olarak görülmüştür. Bu bağlamda, Türk basını ve gazeteciliği de Türk Demokrasi’nin vazgeçilmez unsurlarından biridir.  Son yıllardaki başarılı çalışmalarıyla Gümüşhanemizde de gazetecilik yerel gelişmenin ve şeffaflaşmanın itici gücü haline gelmiştir.  Gazetecilerimiz sadece demokrasinin gelişimine katkı sağlamayıp, haber ve yorumlardaki doğruluk ve hakkaniyet ölçüsüyle toplumdaki değer yargılarının da muhafazasına önemli katkılar sağlamaktadırlar. Bu vesile ile, gerek ülkemizde, gerekse ilimizdeki gazetecilerimizin “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü Kutluyor, Saygı ve başarı dileklerimi iletiyorum.”

GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANI SEZAİ KÖPRÜLÜ

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımlayan Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Köprülü, “Vatandaşın gözü, kulağı, sesi olma ve kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini, ilkeli, tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde yerine getiren meslektaşlarımız, çağımızın en dinamik ve saygın mesleklerinden birisini icra ediyor” dedi.

Köprülü, “İlkeli ve objektif haber yapan, sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde görevini yerine getiren gazeteciler, herkes tarafından takdir edilir. Basın mensuplarımız, vatandaşın gözü, kulağı, sesi olma ve kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini, ilkeli, tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde yerine getirmelidir” ifadelerini kullandı. 

Basın mensuplarının sorumluluk bilincini eyleme dönüştürmesiyle demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olduğuna dikkat çeken Başkan Köprülü, “Basın, halkı doğru şekilde bilgilendirdiği sürece, bireylerin ve toplumun olayları sağlıklı bir şekilde değerlendirip kanaat edinmesi, toplumla ve dünyayla sağlıklı ilişkiler kurup bütünleşmesiyle mümkün olmaktadır. Kendi sorumluluğunun bilincinde olan ve bu bilincini objektif olarak eyleme dönüştürüp gazetecilik yapan bir basın, demokrasimizin vazgeçilmez unsurlarından bir tanesidir. 

Gümüşhane basınımız da, ilimizde olan gelişmeler konusunda halkımızı bilgilendirmekte, vatandaşlarımızla devlet arasında köprü görevi yaparak, ilimizin kültürel, sosyal, turizm ve ekonomik gelişiminde etkin bir rol üstlenmektedirler. Basın mensupları, görevlerini yaparken hukukun evrensel standartlarından sapmamalı, kişilerin temel hak ve hürriyetlerine saygılı olmalı ve meslek etiğini her şeyin üzerinde tutmalıdırlar. Doğru haberi zamanında verme, tarafsızlık, özel hayata saygı, basın mensupları için yol gösterici değerler olmalıdır. 

Bu duygu ve düşüncelerle; üzerine düşen görev anlayışı ve sorumluluk bilinciyle hukukun ve evrensel standartlardan sapmadan, kişi hak ve hürriyetlerine saygıyı asla ihmal etmeden, doğru haber yapma, tarafsızlık ve özel hayata saygıya dikkat ederek görevlerini yerine getirmeye çalışan tüm basın çalışanlarının günlerini kutluyorum. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesinde ilkeli ve dürüst yayıncılığı prensip edinmiş, kişi hak ve özgürlüklerine saygılı, fedakârca çalışan basın mensubu yol arkadaşlarıma çalışmalarında başarılar diler, sağlıklı ve mutlu bir çalışma hayatı temenni ederim” açıklamalarında bulundu.
 

SAĞLIK-SEN ŞUBE BAŞKANI ENGİN KARABULUT

"Bağımsız ve özgür basın, demokratik bir hukuk devletinin en önemli öğelerinden biridir. “Basın demokrasinin vazgeçilmez gereklerindendir. Basınımız görevini yaparken, hukukun evrensel standartlarından sapmamalı, kişi hak ve hürriyetlerine saygıyı asla ihmal etmemelidir. Doğru haber verme, tarafsızlık, özel hayata saygı, basın için yol gösterici değerler olmalıdır. Basın mensuplarımızın, her konuda yapıcı, toplumu doğru bilgilendirme amaçlı olarak, sorumluluk bilinciyle hareket edeceklerine ve başarılı olacaklarına inanıyorum. İlimizde zor coğrafi şartlarda görevlerini özveriyle icra eden Bütün basın emekçilerimizin 10 Ocak Gazeteciler Günü kutlu olsun. Bu önemli gün vesilesiyle bütün basın çalışanlarına huzurlu, mutlu ve başarılı bir meslek hayatı diliyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum."

MEMUR-SEN GÜMÜŞHANE ENGELLİ KOMİSYONU BAŞKANI COŞKUN TUNCER


"Demokrasimizin temel yapı taşlarından olan gazetecilerimiz, fedakârca kamuoyunu her zaman doğru ve hızlı bir şekilde bilgilendirmekte, olayları tarafsız bir şekilde halkımıza aktararak, vatandaşlarımızın en doğal hakları olan, zamanında, doğru ve eksiksiz bilgiyi sağlamaktadırlar. Gazetecilerimiz aynı zamanda, toplumdan gelen istekleri yansıtarak, kamuoyu duyarlılığının artmasını sağlayan, düşünce ve ifade özgürlüğünün en etkili temsilcileri konumundadırlar.
Gümüşhane’mizde yaşanan gelişmeler hakkında toplumu bilgilendiren, vatandaşlarımızla devlet arasında iletişimi sağlayan, ilimizin kültürel, sosyal ve ekonomik gelişiminde etkin bir rol üstlenen yerel basınımız da, özveriyle yerine getirdikleri görevlerini, bundan sonra da aynı duyarlılıkla devam ettirerek, ülkemizle birlikte şehrimizin de kalkınmasına ve demokrasi kültürünün yerleşmesine katkı sağlayacaktır.
Bu zor görevi tarafsız, objektif ve basın ahlâk kurallarına bağlı bir şekilde yerine getiren ulusal ve yerel basınımızın ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”

Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2020, 13:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER