Gaziler Günü mesajları

Gümüşhane'de 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

Gaziler Günü mesajları

VALİ ALPER TANRISEVER

“Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın aziz milletimiz için bir vatan haline dönüşmesi, şehit ve gazilerimizin canları pahasına verdikleri ulvi mücadele ile gerçekleşmiştir. Türk milletinin gururla ve şerefle taşıdığı bir unvan olan gazilik, savaş alanlarında kazanılmış rütbelerin en büyüğü olan şehitlikten sonraki rütbedir. Şehit ve gazilerimizin, vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletimizin birlik ve beraberliği için verdiği kutsal mücadele tarih sayfalarında kahramanlık, vatanseverlik destanı olarak yerini almıştır. 

Gaziler Günü; kutsal vatan topraklarının bölünmez bütünlüğünü korumak için üstün bir cesaret örneği göstererek hayatlarını ortaya koyan ve gazilik onuruna erişen kahraman vatan evlatlarını şükran ve minnetle andığımız gündür. Aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin emsalsiz fedakarlıkları her zaman bizlere rehber olmalı, onları daima saygıyla ve hayırla yad etmeliyiz. Bugün bizlere düşen, Vatanımıza, Milletimize, Bayrağımıza ve manevi değerlerimize sahip çıkarak milli hedeflerimiz istikametinde ilerlemektir.

T.B.M.M tarafından 19 Eylül 1921 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e gazilik unvanının verildiği bu anlamlı gün dolayısıyla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize minnet ve şükran duygularımızla değerli aileleri ile birlikte sağlıklı ve huzur dolu bir ömür diliyorum.”

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Çimen, 19 Eylül 1921 tarihinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik Unvanı ve Mareşal Rütbesinin verilişinin yıl dönümünü ve 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Bu vatanın kendilerine aziz şehitlerin ve kahraman gazilerin emaneti olduğunu kaydederek, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Gazilerimiz, şanlı tarihimizin ebedi kahramanlarıdır. Gazilik ömür boyu taşınacak büyük bir onurdur. Gazilerimiz destansı tarihimizin уaşaуan abideleri, milletimizin bağımsız olma şuurunu ԁiri tutan efsaneleri ve Türk vatanseverliğinin, Türk fedakarlığının ölümsüz kahramanlarıdır. Bugün de aynı azim ve kararlılıkla milletimizin huzur ve güvenliği için canlarını ortaya koyan güvenlik güçlerimizi, bu uğurda gazi olmuş ve şehitlik mertebesine erişmiş kahramanlarımızı saygıyla ve minnetle anıyorum. Vatan, millet ve bağımsızlık uğruna yaşayıp, bu yolda gözünü kırpmadan canını ortaya koyan büyük kahramanlar, vatan size minnettardır. Tarih boyunca istiklal ve bağımsızlığını, milli birlik ve bütünlüğünü her şeyin üstünde tutan ve bu uğurda büyük bedeller ödeyen Aziz Milletimiz hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmemiştir. Bugün yaşadığımız topraklar üzerinde huzurlu ve güvenli bir şekilde yaşayabiliyorsak, vatanımızın her köşesinde şanlı bayrağımız göklerde dalgalanıyorsa, bunda aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin payı büyüktür. Al rengini şehit kanlarından alan ay yıldızlı Şanlı Bayrağımız, Allah’ın izniyle sonsuza dek dalgalanmaya devam edecektir. Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, yaşayan gazilerimize en içten saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

REKTÖR PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

“Bugün, vatan için canlarını ortaya koyarak bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinde kahramanca savaşan, bu uğurda yaralanan ve fedakarlıklarını esirgemeyen gazilerimizin günüdür. Türk milleti, tarih boyunca bağımsızlık ve hürriyet uğruna büyük bedeller ödemiş, istiklalini korumak için canlarını feda etmekten çekinmemiştir. Bu mücadelelerin kahramanları, vatan topraklarını korumak adına yılmadan, yorulmadan ve vazgeçmeden mücadele etmiş ve milletimizin geleceğini güvence altına almışlardır. Gazilerimizi onurlandırmak ve onların aziz hatıralarını yaşatmak adına her yıl 19 Eylül tarihinde kutladığımız Gaziler Günü ülkemizin dört bir yanında, milletimizin birlik ve beraberliği için canlarını feda eden kahraman gazilerimizi unutmamak, onlara olan minnet ve şükranlarımızı ifade etmek için bizlerin en büyük vazifesidir. Gümüşhane Üniversite ailesi olarak, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi yetiştirirken gazilerimize olan borcumuzu asla unutmayacak, onların mirasına layık olabilmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Onların aziz hatıralarını yaşatmak ve emanetlerini en iyi şekilde değerlendirmek için gayret göstereceğiz. 

Bu anlamlı gün vesilesiyle, milletimizin kahraman evlatları olan gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlık, mutluluk ve huzur, şehadete ermiş gazilerimize de Allah rahmet diliyorum.”

İYİ PARTİ İL BAŞKANI ALİ ATEŞ

“Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'e “Gazilik” unvanı ile “Mareşal” Rütbesinin verilişinin 102. yıl dönümünü ve “19 Eylül Gaziler Günü”nü kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın aziz milletimiz için bir vatan haline dönüşmesi, şehit ve gazilerimizin canları pahasına verdikleri ulvi mücadele ile gerçekleşmiştir. Milletimiz, vatanı ve bağımsızlığı için tarih boyunca birlik ve beraberlik içinde tüm zorluklara göğüs germiş; gerektiğinde canını vermekten çekinmeyip, milletimizin daima büyük zaferlere ulaşmasını, hür ve müstakil yaşamasını sağlamıştır. 

Vatanın bölünmez bütünlüğü, halkımızın huzuru, güvenliği ve esenliği için büyük bir onurla görev yaparak gazilik mertebesine ulaşan kahramanlarımız gurur kaynağımızdır. Bu cennet vatanımız bizlere şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetidir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan kahraman gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor, tüm gazilerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum.”
 

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2023, 20:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER