Gelin-damat düğünden çıkıp demokrasi şölenine gitti

Gümüşhane’de 15 Temmuz’da FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından başlatılan Demokrasi Nöbeti programı devam ediyor.

Gelin-damat düğünden çıkıp demokrasi şölenine gitti
Gümüşhane’de 15 Temmuz’da FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından başlatılan Demokrasi Nöbeti programı devam ediyor.

Belediye Başkanlığı tarafından Belediye binası önündeki alanda organize edilen ve şehrin tüm kesimlerinin destek vererek her akşam coşku içerisinde gerçekleşen etkinlikte dün akşam bir ilk yaşandı.

Düğün salonundan çıkarak demokrasi nöbetine katılan Hamza ve Sema Karabulut çifti, darbeye karşı verilen demokrasi mücadelesine destek verdi.

Damat Hamza Karabulut, “Eşim Sema Karabulut ile bu mutlu günümüzde vatanımız milletimizin yanında olmak için burada buluyoruz. Vatanımıza milletimize hayırlı bir evlat olarak buradayız. Bu zor günümüzde burada bulunarak görevimizi yerine getiriyoruz. Vatandaşlarımızın bu demokrasi nöbetlerinde bizde onları yalnız bırakmadık. Bu mutlu günümüzde onların yanında yer aldık” dedi.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualarla başlayan programda vatandaşlara darbe girişiminde yaşanan süreç ve olaylarla ilgili slayt gösterisi izlettirildi.

Programda konuşan AK Parti Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş, “Bir hafta önce Gümüşhane’ye gelirken bir hareketlenme olduğunu hissettik ve gördük. Başbakanımız bir açıklama ordumuzun içerisinde bir gurup haşhaşi bir gurup terörist bir kalkışmada bulunmuş. Bunu duyar durmaz milletimiz hareketlendi. Ardından başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız milletimizi sokaklara davet etti. Bizde Gümüşhane’ye geldiğimizde Gümüşhaneli kardeşlerimiz meydanlardaydı. Sağduyuyu elden bırakmadan meydanlarda sloganlarımızı attık” dedi.

Haberi alır almaz Gümüşhane Valisi Okay Memiş’i aradığını söyleyen Pektaş, “Bu haberi alır almaz Sayın valimiz böyle bir kalkışma var. Ama biz jandarma komutanımızla emniyet müdürümüzle başsavcımızla birlikteyiz. Biz cumhurbaşkanımızın milletimizin emrindeyiz. Böyle bir kalkışmayı asla tanımıyoruz dediler. Sizlerin huzurunda onlara teşekkür ediyorum. Yıllardan beri ordumuzun içerisine yerleştirilmiş asker kıyafeti giydirilmiş hainler, zalimler kalkışmada bulundurlar. Devletimize milletimize ait olan helikopterlerle uçaklarla tanklarıyla toplarıyla milletimizi bombaladılar. Bu hainler genelkurmay başkanlığımı MİT müsteşarlığımızı, özel harekat daire başkanlığımızı ve en önemlisi milli iradenin tecelli ettiği TBMM’yi bombaladılar. Milletimizin en önemli kurumlarını bombaladılar. Daha önemlisi cumhurbaşkanımızın kaldığı yerde gidip bombalayacaklardı. Belki de cumhurbaşkanımızı orada şehit edeceklerdi. Bu kalkışma çok büyük kalkışmaydı. Ama bu kalkışmanın karşısında milletimizin meydanlara çıkması milletimizin onlara göğüs germesi daha büyük bir darbe girişimiydi. Milletimizin cesareti bütün dünyaya örnek oldu” diye konuştu.

Etkinliğe Milletvekili Pektaş’la birlikte her akşam olduğu gibi Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2016, 19:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER