Genç Çiftçi projesi değerlendirildi

Gümüşhane’de Genç Çiftçi projeleri değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Genç Çiftçi projesi değerlendirildi

Gümüşhane’de Genç Çiftçi projeleri değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Edip Birşen başkanlığında, Müdür Yardımcısı Metin Yalvaç, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Mehmet Yanar, İlçe Müdürleri ile İl  Proje Yürütme Birimi personellerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda Bakanlıkça 2016 yılında uygulamaya konulan ve 2018 yılına kadar devam edecek olan Kırsal Kalkınma Destekleri, Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi programı ele alandı.

Proje kapsamında gençlerin tarım ve hayvancılığa yönlendirilmesi, ülke ekonomisinde tarım ve hayvancılık sektörünün canlı tutulması ve kırsaldaki genç nüfusun arttırılmasını amaçlayan projeye Gümüşhane’de 2016 yılında bin 656 genç çiftçi başvuruda bulunmuş, 30 bin TL hibe desteğinden yararlanmaya hak kazan 144 genç çiftçi projelerini tamamlamış ve toplamda 4 milyon 320 bin TL hibe desteği sağlanmıştı.

Toplantıda konuşan İl Müdürü Birşen, 144 projenin 7’sinin bitkisel üretim, 27’sinin arıcılık, 4’ünün kanatlı yetiştiriciliği, 13’nün küçükbaş ve 93’ünün büyükbaş hayvancılık projeleri olduğunu belirterek, “Bitkisel üretime yönelik projelerde; 3 adet örtü altı tesisi ve 4 adet kapama meyve bahçesi (ceviz) ile bitkisel üretime katkıda bulunacaklardır. Arıcılık projelerinde; her bir genç çiftçimiz en az 40 adet arılı kovan, 5 adet boş kovan ve arıcılık malzemesi alarak projelerini uygulamaya başlamıştır. Büyükbaş hayvancılık projelerinde her bir genç çiftçimize 6 baş damızlık düve olmak üzere 93 genç çiftçimize toplam 558 baş damızlık düve; küçükbaş hayvancılık projelerinde ise her bir genç çiftçimize 40 baş (38 dişi+2 koç) koyun olmak üzere 13 genç çiftçimize toplam 520 baş koyun teslim edildi” dedi.

Projenin 2017 ve 2018 yıllarında da devam edeceğini kaydeden Birşen, “Kırsalda hayatına devam eden ve üretime katılarak milli ekonomiye katkıda bulunmak isteyen gençler desteklenecek. Genç Çiftçi Projesi ile gençlerin uğraşları teşvik edecek ve kırsal alandaki istihdamı artırarak Gümüşhane'de üretimi daha da geliştireceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER