Gençlik Merkezinde kültür ve sanat yarışmaları başlıyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı, gençlerin yeteneklerini sergilemeleri ve hayallerini gerçekleştirebilmeleri için ödüllü Gençler Arası Kültür ve Sanat Yarışmaları düzenleniyor. 

Gençlik Merkezinde kültür ve sanat yarışmaları başlıyor

Bu kapsamda Gümüşhane Gençlik Merkezinde ‘Hayallerini Sahneye Taşı’ sloganıyla Tiyatro Yarışması, ‘Bir Şiir Bir Nefes’ sloganıyla Şiir Okuma Yarışması, ‘Sahne Sırası Sende’ sloganıyla Ses ve Müzik Yarışması ‘Gençler Arası Bilgi Yarışması” ve Türkiye Münazara Ligi yarışmaları düzenlenecek.

Gençler Arası Ses ve Müzik, tiyatro, şiir okuma, bilgi ve Türkiye Münazara Ligi Yarışmalarında Türkiye derecesine giren gençlere yurt dışı kültür gezisi, dizüstü bilgisayar ve akıllı telefon dahil çeşitli ödüller verilecek. 

İl birinciliği yarışmasında ise çeşitli hediyeler verilecektir. Yarışmalara son başvuru tarihi 15 Mart 2022 olarak belirlendi. Yarışmalara başvurmak için Gümüşhane Gençlik Merkezi’ne müracaat edebilirsiniz.

Yarışma Kategorileri ve Katılım Şartları

• Gençler Arası Ses ve Müzik Yarışması; Türk Müziği ve Popüler Müzik (solo kategoriler), Caz (en az 2 en fazla 6 kişi) ve Elektronik müzik (en fazla 3 kişi)/ olmak üzere 4 kategoride düzenlenmektedir. 18-29 yaş aralığındaki yarışmacılar başvurabilir.

• Gençler Arası Tiyatro Yarışması; Gençler Arası Tiyatro Yarışmalarına 13-25 yaş aralığındaki (13’ünden gün almış, 25 yaşını tamamlamamış) tüm gençler, ekipleriyle başvurabilirler. Ancak; yönetmen ve teknik ekip için 13-25 yaş kriteri aranmaz. Yarışmaya katılacak ekiplerin oyuncu sayısı en az 3 kişi olmak zorundadır. Ekipteki oyuncular ve diğer teknik/yardımcı görevlileri ile (yönetmen, ses, ışık, makgöz, dekor görevlisi ) birlikte 15 kişiden fazla olamaz.

• Gençler Arası Şiir Okuma Yarışması; Gençler Arası Şiir Okuma Yarışmalarına 13-25  (13’ünden gün almış, 25 yaşını doldurmamış) yaş aralığındaki tüm gençler başvurabilirler. Gençler Arası Şiir Okuma Yarışmaları; 13-17 ve 18-25 yaş aralıklarında kadın/erkek olmak üzere 4 farklı kategoride gerçekleştirilecektir.

• Gençler Arası Bilgi Yarışması; Gençler Arası Bilgi Yarışmalarına 13-25  (13’ünden gün almış, 25 yaşını doldurmamış) yaş aralığındaki tüm gençler başvurabilirler. Gençler Arası Bilgi Yarışmaları; 13-18 ve 18-25 yaş aralıklarında lise/üniversite olmak üzere 2 farklı kategoride gerçekleştirilecektir. Yarışmaya başvurular 3’er kişilik gruplar halinde yapılacaktır.

• Türkiye Münazara Ligi Yarışması; lise ve üniversite olmak üzere 2 kategoride gerçekleştirilecektir. Lise kategorisine, 13-17 yaş aralığında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ortaöğretim (lise) kurumlarında kayıtlı gençler başvuracaktır. Üniversite kategorisine, 18-25 yaş aralığında üniversitelerin önlisans, lisans ya da yüksek lisans programında kayıtlı gençler başvuracaktır. Üniversite hazırlık sürecinde olan gençler de üniversite kategorisinde yarışmaya katılabilecektir. Yarışmaya başvuran takımlar 2 kişiden oluşacaktır

Yarışmalar; İl, Bölge ve Türkiye Finali olmak üzere 3 aşamada gerçekleştirilecek olup, İl birinciliği yarışmaları Mart Ayında yapılacaktır. Karadeniz Bölge Finalleri Haziran ayları arasından Türkiye Finali ise Ağustos ayında icra edilecektir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER