GİAD Üyelerine KOSGEB Destekleri Anlatıldı

Gümüşhaneli Genç İşadamları Derneği (GİAD) üye işadamlarına Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB)’nın desteklerini anlatan bir toplantı düzenledi.

GİAD Üyelerine KOSGEB Destekleri Anlatıldı
Gümüşhaneli Genç İşadamları Derneği (GİAD) üye işadamlarına Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB)’nın desteklerini anlatan bir toplantı düzenledi.

Gümüşhane KOSGEB İl Müdürü Osman Güney yaptığı sunumda öncelikle kurumu hakkında bilgi verdi. KOSGEB başkanlığının ülkenin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarını karşılanmasında KOBİ’lerin payını ve etkinliğini artırmak, rekabet ve düzeylerini yükseltmek ve sanayide entegrasyonu ekonomik gelişmelere uygun biçimde gerçekleştirmek amacıyla kurulduğunu vurgulayan Güney, KOBİ Proje ve Girişimcilik Destekleri hakkında bilgi vererek, KOBİ’lerde proje kültürünün ve bilincinin oluşturulması ve işletmelerin proje yapabilme kapasitelerinin geliştirilmesinin önemini vurgulayarak, “Yöremizdeki İşletmelerin temel sorunlarını ve ihtiyaçlarını belirleyerek yapacak oldukları projelerin değerlendirileceğini ve kabul edilen projelerin destekleneceğini.” belirtti.

İşletmelerin KOSGEB desteklerinden azami yararlanabilmesi için KOSGEB veri tabanına kayıtlı olmaları gerektiğini belirten Güney, işletmelerin KOSGEB destekleri hakkında akıllarına takılan soruları ve bilgilendirmeleri merkez müdürlüğü olarak her zaman cevaplamaya hazır olduklarını belirtti.

Güney, ‘Genel Destek Programı' 'Araştırma Geliştirme, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı' 'İşbirliği-Güç birliği Destek Programı' 'Tematik Proje Destek Programı' 'Gelişen İşletmeler Piyasası Destek Programı' gibi birçok destek programları hakkında katılımcılara bilgiler verdi

GİAD Başkanı Abdullah Yavuz ise KOSGEB Müdürü Osman Güney’e iş adamlarına KOSGEB'in destek ve programlarını anlattığı için teşekkür etti. Dernek olarak amaçlarından birinin de Gümüşhane ve ilçelerinde sanayi, ticaret ve işhayatının geliştirilmesi ile ilgili destekte bulunmak ve üyeleri bilgilendirmek olduğunu belirten Yavuz ;’ KOSGEB’in birçok desteği var. Bizim iş adamlarımızın bunların birçoğundan haberi olmayabiliyor Biz bu programı gerçekleştirerek işadamlarımızdan proje bekliyoruz Gümüşhane’nin Kalkınmasına hep beraber destek olacağız” dedi.
Program, katılımcıların sorularının ardından kokteyl ile sona erdi.
Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2012, 16:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER