Göçmenlere sosyal uyum eğitimi veriliyor

Gümüşhane’de bulunan yetişkin yabancılara Sosyal Uyum ve Yaşam Eğitimi (SUYE) projesi kapsamında 45 kadının katılımıyla ‘Yabancı kadınlar buluşması’ gerçekleştirildi.

Göçmenlere sosyal uyum eğitimi veriliyor

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında sosyal, ekonomik, kültürel hayata uyumlarını kolaylaştırmak amacıyla Gümüşhane’de bulunan tüm yetişkin yabancıların faydalanacağı Sosyal Uyum ve Yaşam Eğitimi (SUYE) eğitimleri veriliyor.

Bu kapsamda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde İl Göç İdaresi Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezi iş birliğinde sığınmacı kadınlara yönelik ‘Yabancı kadınlar buluşması’ gerçekleştirildi.

Katılımcılara İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından Yabancılar İletişim Merkezi (YİMER) Alo 157 hakkında bilgi verildi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) sunumu gerçekleştirildi, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından "En iyi narkotik polisi Anne" sunumu gerçekleştirildi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından SUYE sunumu, Yeşilay tarafından bağımlılık hakkında göçmen kadınlara bilgilendirilmeler gerçekleştirildi.

Türk Kızılay’ı Gümüşhane Şubesi tarafından ihtiyaç sahibi göçmen kadınlara 250 adet gıda maddesi dağıtımıyla son bulan programla ilgili bilgi veren Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hasan Taş, “Türkiye’mize dışarıdan çeşitli nedenlerle gelen Suriyeli vatandaşlarımız, Afgan vatandaşlarımız ve diğer ülkelerden gelen vatandaşlarımız ülkemizde. Biz onları misafir olarak kabul ediyoruz. Her biri bizim için misafirdir. Türkiye’nin başı gözü üzerinedir. Dolayısıyla devletimiz sizler, misafir ederken bir taraftan da işin eğitim boyutunu halk eğitim merkezi müdürü olarak sizlere yapıyoruz. Örneğin yabancılara yönelik A1 eğitimiz var yine A2 yabancılara yönelik Türkçe eğitimimiz var. Tüm yetişkin yabancı kardeşlerimize buna benzer eğitimlerimiz var” dedi.

Gümüşhane İl Göç İdaresi Müdürü Vedat Aslan da “Göç İdaresi Başkanlığımız ve Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü arasındaki iş birliği protokolü çerçevesinde tüm Türkiye’de ülkemizde yasal kalış hakkına sahip tüm yetişkin yabancılara yönelik Sosyal Uyum ve Yaşam Eğitimi başlattık. İlimizde de bu eğitimlere devam ediliyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüyle iş birliği içerisinde bugün ilimizde yaşayan göçmen kadınlara yönelik sosyal uyum ve yaşam programı gerçekleştirildi. Bu programda tüm yetişkin yabancıların sosyal, ekonomik ve kültürel hayata uyumlarını kolaylaştırmak amacıyla birtakım eğitimler gerçekleştirildi” diye konuştu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER