GÜ’de “Bilim Günü” etkinliği gerçekleştirildi

Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Terapi ve Rehabilitasyon Bölümü “Sağlık ve Doğa Bilimleri Alanında Araştırma Temelli Akademik Okuma, Yazma ve Yayınlama Bilim Günü” başlıklı etkinliğe ev sahipliği yaptı.

GÜ’de “Bilim Günü” etkinliği gerçekleştirildi

Üniversitenin Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe KTÜ Temel Tıp Bilimleri Fizyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ayar katıldı.

Etkinlikte araştırmacılara ve genç akademisyenlere bilimsel ve akademik yönden gelişerek bilgi ve beceriler edinmeleri ve ülkenin bilimsel kalkınmasına katkı sağlamaları amacına yönelik eğitim semineri verildi.

Prof. Dr. Ahmet Ayar tarafından verilen eğitimlerde bir bilimsel makalenin anatomisi, akademik yazılarda özet, akademik yazılarda giriş ve amaç, akademik yazılarda yöntem bölümünün yazılması, akademik yazılarda tartışma bölümünün yazılması, akademik yazılarda kaynak gösterimi, akademik yazılarda şekil ve tablo tasarımı gibi konular ele alındı.

Program sonunda Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Merdan tarafından etkinliğine katkılarından dolayı KTÜ Temel Tıp Bilimleri Fizyoloji ABD Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ayar’a plaket taktim edildi.

Etkinlik kapsamında gerçekleştirilen eğitimlerin araştırmacılarımızın bilgi ve becerilerini geliştirmelerine katkı sağladığını dile getiren Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Etkinliğin bilimsel makale yazımının temel prensiplerinden başlayarak akademik yazıların her aşamasına dair detaylı bilgilerin yer aldığı önemli bir rehber olduğuna inanıyorum. Ülkemizin bilimsel kalkınmasına katkı sağlayacak nitelikli çalışmaların artması adına gerçekleştirilen bu etkinlikte emeği geçen Sağlık Hizmetleri MYO Müdürümüz Prof. Dr. Mehmet Merdan ve Terapi ve Rehabilitasyon Bölüm başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Kurt Kasap’ı tebrik ediyorum. Bilim günü etkinliğine katılarak gerçekleştirdiği eğitimlerdeki katkılarından dolayı KTÜ Temel Tıp Bilimleri Fizyoloji ABD Başkanı Prof. Dr. Sayın Ahmet Ayar hocamıza da teşekkür ediyorum” açıklamalarında bulundu.


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER