GÜ’de Kadınlar Günü kutlandı

8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Gümüşhane Üniversitesindeki kadın çalışanlara Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek tarafından kutlama kartı ve karanfil verildi.

GÜ’de Kadınlar Günü kutlandı

8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Gümüşhane Üniversitesindeki kadın çalışanlara Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek tarafından kutlama kartı ve karanfil verildi.

Üniversitede her yıl düzenlenen “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” kutlaması bu yıl Covid-19 salgını sebebiyle farklı şekilde kutlandı. Rektörlük makamında düzenlenen bir etkinlikte Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, tüm kadın personeli temsilen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ferkan Sipahi, Rektör Danışmanları Doç. Dr. Gülsüm Çalışır, Doç. Dr. Büşra Tosunoğlu ve Rektörlük Sekreteri Tülay Aktaş’a kutlama kartı ve karanfil takdim etti. 

Kadınların toplumda büyük yeri ve önemi olduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek yaptığı açıklamalarda şu noktalara değindi: “Kadın haklarının savunulması ve toplumdaki konumlarının iyileştirilmesi, eşit hak ve özgürlüklere sahip olunması adına hepimizin üzerimize düşen görev ve sorumluklarımızı unutmamamız gerekir.  Kadının elinin değdiği her şey anlamlı ve güzel oluyor. Bu nedenle kadınlara her platformda hakkettikleri değerin gösterilmesi gerektiğine inanıyorum. Her yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde üniversite olarak tüm kadın çalışanlarımıza ve erkek çalışanlarımızın eşlerine kahvaltı programları düzenliyorduk. Maalesef etkisini halen sürdürmekte olan COVİD-19 salgını nedeniyle bu programı bu yıl gerçekleştiremedik. Bunun yerine kadınlarımıza karanfil ve kutlama mesajı ilettik. Üniversitemizde gerek akademik gerekse de idari kadroda kadın çalışanlarımıza büyük önem veriyor ve onları her konuda destekliyoruz. Gönül isterdi ki kadınlarımıza yönelik psikolojik ve fiziksel şiddet olmasın; ama ne yazık ki hemen her yerde bu ve benzeri olaylarla karşılaşıyoruz. Tüm dünyada olan kadına karşı yapılan her türlü şiddeti tasvip etmiyor ve kınıyoruz. Kadınlarımızın hayatta her alanda başarılı ve eşit şartlarda olması dileğiyle, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en samimi duygularımla kutluyorum.” 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER