GÜ’de Sağlık İdarecileri günü kutlandı

Gümüşhane Üniversitesinde 18 Aralık Sağlık İdarecileri günü Sağlık Yönetimi Bölümünün Mühendislik Fakültesi Çok Amaçlı Salonunda düzenlediği programla kutlandı. 

GÜ’de Sağlık İdarecileri günü kutlandı

Gümüşhane Üniversitesinde 18 Aralık Sağlık İdarecileri günü Sağlık Yönetimi Bölümünün Mühendislik Fakültesi Çok Amaçlı Salonunda düzenlediği programla kutlandı. 

Programa Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sedat Bostan’ın konuğu olarak Sağlık Bakanlığı, Şehir Hastaneleri Koordinasyon Daire Başkanı Sayit Çelebi, İl Sağlık Müdürü Dr. Engin Pehlivan ve sağlık kurumları yöneticileri ile sağlık yönetimi bölümü akademisyen ve öğrencileri katıldı. 

Salonda yer kalmadığı için öğrencilerin bir kısmının programı merdivenlerde oturarak izlediği programda sağlık yönetim mezunu öğrencilerinin kamuda istihdam sorunları gündeme geldi. 

Sağlık Bakanlığı, Şehir Hastaneleri Koordinasyon Daire Başkanı Sayit Çelebi konferansta, şehir hastanelerinin yönetim yapısı ve sağlık sistemine getirdiği yenilikleri anlatırken şehir hastanelerinin, hastaların kaliteli ve en yüksek konforda sağlık hizmeti almalarını sağlamaya çalıştıklarını ifade etti ve Gümüşhane Üniversitesi sağlık yönetimi bölümü öğrencilerinin şehir hastanelerine iş başvurusu yapmalarını önerdi.

Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sedat Bostan ise konuşmasında, bölümün 2010 yılında kurulduğunu, şuana kadar 5 dönem mezun verdiğini, öğrenci sayısının bin 200 civarına ulaştığını anlattı. 

Sağlık yönetimi bölümü mezunlarının sağlık kurumlarının idari ve mali hizmetler kısmında memurluktan yöneticiliğe kadar bütün görevleri yerine getirebilecek bir yeterlilikte yetiştirildikleri ifade eden Bostan, Gümüşhane Üniversitesinde 9 yıldır çalıştığını ve yeni yıl itibariyle üniversiteden ve şehirden ayrılacağını söyleyerek öğrencilerine başarılar diledi.  Bostan, Gümüşhane Üniversitesinin kurucu ekibinde yer almış, Turizm Yüksek Okulunun kurucu müdürlüğünü ve Sağlık Yüksek Okulunun müdürlüğünü yapmış ve her iki yüksek okulun fakülteye dönüştürülmesinde rol almıştı.

Sağlık yönetimi öğrencileri arasında düzenlenen bilgi yarışmasında yenişemeyen iki ekip te birinci ilan edildi ve İl Sağlık Müdürü Dr. Engin Pehlivan tarafından tebrik edilerek ödüllendirildi. Programda ayrıca Yeşilay derneğinin bir etkinliği ve öğrenciler tarafından hazırlanan müzik dinletisi yapıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER