GÜ’de TÜBİTAK 1512 BİGG Tanıtım Etkinliği yapıldı

Gümüşhane Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Karadeniz Teknik Üniversitesi Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi (KTÜ TTM) iş birliğinde 2022 yılı 1. çağrısı yapılan “TÜBİTAK 1512 BİGG Tanıtım Etkinliği” bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

GÜ’de TÜBİTAK 1512 BİGG Tanıtım Etkinliği yapıldı

1512 Girişimcilik Destek (BİGG) Programını bölgeye yaymak adına bölge üniversitelerine ziyaretler organize ederek tanıtım etkinlikleri ve birebir görüşmeler düzenleyen KTÜ TTM, Gümüşhane Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencileriyle bir araya geldi. 

Gümüşhane Meslek Yüksekokulu Prof. Dr. Basri Ertaş Konferans salonunda gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Gümüşhane Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Uygulama ve Araştırma Merkezi Proje Destek Merkezi sorumlusu Prof. Dr. Nafiz Maden, “Başlıca amaç, toplum yararına sunulmak amacıyla katma değeri yüksek bilgi ve teknolojinin geliştirilmesini desteklemek, araştırmacıların ulusal ve uluslararası proje destek fonlarından yararlanmasını sağlamak, bu fonlarla ilgili araştırmacıları bilgilendirmek, eğitimler vermek, ilgili fonlardan yararlanan araştırmacı sayısını ve yararlanılan fon sayısını arttırmaktır. Bunun yanı sıra üniversite–sanayi iş birliğini artırarak katma değeri yüksek projeler geliştirmek, araştırmacıların iş dünyası ile birlikte çalışmasına ve sanayileşebilme potansiyeli taşıyan teknolojilerin üniversitede geliştirilmesine katkıda bulunmak, çalışmalarını aktif bir şekilde sürdürmek amacıyla gerekli iş birliklerini oluşturmak ve etkin bir teknoloji transfer stratejisi ile araştırma yeniliklerini pazara taşımaktır. Bu amaçla da Teknoloji Transfer Ofisi tarafından gerçekleştirilen etkinliklerde her zaman desteklerini hissettiğimiz başta Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek olmak üzere, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Dokuz ile tüm yöneticilerimize, KTÜ TTM Müdürümüz Prof. Dr. Oktay Yıldız’a, Proje Uzmanı Öğr. Gör. Eren Yılmaz ve Öğr. Gör. Güler Tuğba Gültekin ’e teşekkür ediyor, hepinize hoş geldiniz diyorum” dedi.

Etkinlikte projeler ve 2022 yılı 1. çağrısı kapsamında yapılacak ön başvurular hakkında bilgiler veren KTÜ TTM Proje Uzmanı Öğr. Gör. Eren Yılmaz, bir sunum gerçekleştirdi. 
KTÜ TTM faaliyetleri hakkında bilgiler veren Yılmaz sunumunda; “Teknolojik ve yenilikçi iş fikrinle şimdi başvur, TÜBİTAK 1512 BİGG programı kapsamında %100 hibe desteği ile şirketini kur sloganıyla harekete geçen ve TÜBİTAK tarafından uygulayıcı kuruluş olarak yetkilendirilen KTÜ TTM, TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Destek (BİGG) Programı’nın 2022 yılı 1. çağrısı kapsamında ön başvurularını almaya başladı. İlgili programa, akademisyenler, ön lisans/lisans/yüksek lisans/doktora öğrencileri, mezun olmuş ve girişimci adayı olarak teknolojik ve yenilikçi iş fikirlerini şirketleşerek faaliyete geçirmek isteyen ve ilgili şartları sağlayan kişiler başvurularını yapabileceklerdir” şekline konuşarak, bilgiler verdi.

TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Destek (BİGG) Programına yönelik soru ve cevapların alınmasından sonra, Teknoloji Transfer Ofisi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Enver Akaryalı’nın koordinatörlüğünde proje fikri olan akademisyenlerle Proje Uzmanı Öğr. Gör. Eren Yılmaz ve Öğr. Gör. Güler Tuğba Gültekin yüz yüze görüşmeler gerçekleştirdi.

Etkinlik hakkında açıklamalarda bulunan Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi: “Bilimsel bilginin veya teknik açıdan üretilen bir bilginin, toplumun faydasına olması için girişimcilik faaliyetleri önemlidir. TÜBİTAK tarafından girişimcilerin, teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini, katma değer ve nitelikli istihdam yaratma potansiyeli yüksek teşebbüslere dönüştürebilmeleri için çalışmalar hızla sürmektedir. Bu kapsamda teknoloji düzeyi yüksek ürün ve hizmetleri geliştirebilen başlangıç firmalarının oluşturulması amacıyla tanıtım etkinlikleri sürdürmektedir. Söz konusu etkinliklerin Üniversitemiz açısından önemi yüksektir. Üniversitemiz bünyesinde kurulduktan kısa bir süre içerisinde üniversite-şehir ve üniversite–sanayi iş birliklerine önemli katkılarda bulunan Teknoloji Transfer Ofisi Uygulama ve Araştırma Merkezimiz, yenilikçi iş fikirlerini sahaya sürmek ve katma değerli projeleri hayata geçirmek amacıyla Karadeniz Teknik Üniversitesi, Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi (KTÜ TTM) iş birliği kapsamında TÜBİTAK 1512 BİGG Tanıtım etkinliklerini düzenlemeye başladılar. Yaratıcı ve katma değerli iş fikirlerinin ortaya çıkacağına inandığımız tanıtım etkinliğinin akademisyenlerimize, öğrencilerimize ve halkımıza hayırlı olmasını diliyorum. Etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği geçen başta KTÜ TTM Müdürü Prof. Dr. Oktay Yıldız, Proje Uzmanı Öğr. Gör. Eren Yılmaz ve Öğr. Gör. Güler Tuğba Gültekin olmak üzere Üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürümüz Doç. Dr. Enver Akaryalı’ya, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Dokuz’a ve TTO Proje Destek Merkezi sorumlusu Prof. Dr. Nafiz Maden’e teşekkür ediyorum.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER