GÜ’de yüz yüze eğitime başlayacak bölümler belli oldu

Gümüşhane Üniversitesinde Mart ve Nisan ayında başlayacak olan yüz yüze eğitim programlarının listesi yayınlandı.

GÜ’de yüz yüze eğitime başlayacak bölümler belli oldu

Üniversiteden yapılan açıklamada alınan karar çerçevesinde Nisan ayında YÖK tarafından yeni bir karar alınıncaya kadar tüm bölümlerin uzaktan eğitime tabi olduğu belirtilerek, aşağıdaki listede belirtilen öğrencilerin Nisan ayından itibaren yüz-yüze eğitime devam edecekleri kaydedildi.
 
Alınan kararlar neticesinde 20 Mart tarihinden itibaren İlahiyat Fakültesi İlahiyat bölümündeki sadece 4’üncü sınıf öğrencileri ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Spor Yöneticiliği ve Antrenörlük bölümlerindeki sadece 4’üncü sınıf öğrencileri yüz yüze eğitime geçecek.

3 Nisan tarihinde yüz yüze eğitime geçecek bölüm ve programlar ise şu şekilde: 

Sağlık Bilimleri Fakültesi: Acil Yardım ve Afet Yönetimi ile Hemşirelik bölümlerindeki tüm sınıflar. Beslenme ve Diyetetik, Sağlık Yönetimi, Sosyal Hizmet ve İş Sağlığı ve Güvenliği bölümlerindeki sadece 4’üncü sınıf öğrencileri. 
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulları (ilçeler dahil): İlk ve Acil Yardım programları ile Tıbbi Laboratuvar Teknikleri programlarındaki tüm sınıflar. Anestezi programları, Çocuk Gelişimi programları, Diyaliz programları, Eczane Hizmetleri programları, Fizyoterapi programları, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik programları ve Yaşlı Bakımı Programlarındaki sadece 2’nci sınıf öğrencileri yüz yüze eğitim göreceklerdir.

Öğrencilere yeni eğitim öğretim döneminde başarı dileklerinde bulunan Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Yükseköğretim Kurulu’nun Uygulamalı Eğitimler Çerçeve Yönetmeliği’nde belirlenen şartlar neticesinde Üniversitemizde 3 Nisan 2023 tarihi itibariyle bazı bölümlerimizde yüz yüze eğitime geçme kararı aldık. Bilindiği üzere ülkemizdeki asrın felaketi olarak tabir edilen ve 11 ilimizi etkisi altına alan deprem felaketini yaşadık. Depremden etkilenen milyonlarca insanımızın yardımına koşmak için seferber olmuş durumdayız. Bu amaçla da Üniversitemizde eğitim öğretimin herhangi bir kesintiye uğramaması için çevrim içi eğitimlerimizi başlattık. 3 Nisan 2023 tarihi itibariyle de Üniversitemizde uygulama eğitimleri verilen bazı bölüm ve programlarda yüz yüze eğitime geçeceğiz. Sadece Öğretmenlik Uygulamaları-II dersi (İlahiyat 4. Sınıf ve BESYO 4. Sınıf) İlimiz Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli olarak 20 Mart 2023 tarihinde başlayacaktır. Kararın tüm Üniversite camiamıza hayırlı ve uğurlu olmasını temenni eder, öğrencilerimize yeni eğitim öğretim dönemlerinde başarılar dilerim” dedi.
 

ilgili haber/ler:

YORUM EKLE
YORUMLAR
Bizim öğrencilerimizin hali ne olacak merak ediyoruz
Bizim öğrencilerimizin hali ne olacak merak ediyoruz - 1 yıl Önce

Salih Calışır

Ahmet Dalar
Ahmet Dalar - 1 yıl Önce

Sivil savunma ve itfaiye bölümü neden açılmıyor

SIRADAKİ HABER