GÜ’lü öğrenciler Uniralli’den ödülle döndü

Gümüşhane Üniversitesi, Kelkit Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım bölümü öğrencileri katıldıkları Uniralli’den ödülle döndü.

GÜ’lü öğrenciler Uniralli’den ödülle döndü

Gümüşhane Üniversitesi, Kelkit Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım bölümü öğrencileri katıldıkları Uniralli’den ödülle döndü.

23-24 Kasım tarihlerinde İstanbul Maltepe Üniversitesi ve Paramedik Derneği iş birliğinde “5. Üniversitelerarası Ulusal Ambulans Rallisi ve 6. Resüsitasyon ve Travma Sempozyumu” düzenlendi. 
Etkinlikte 16 üniversitenin İlk ve Acil Yardım Programı öğrencileri, travma, kardiyak aciller, solunum acilleri, pediatrik aciller, çevresel aciller, taşıma etabı ve bilgi yarışmasından oluşan etaplarda kıyasıya yarıştı. Gümüşhane Üniversitesi Kelkit Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı öğrencileri, “Geleceğin paramedikleri hayat kurtarma yarışında” sloganıyla katıldığı yarışta Travma etabında ikincilik, Pediyatrik Aciller etabında üçüncülük derecesi elde ederek, Gümüşhane Üniversitesi ve Meslek Yüksekokulunu başarılı bir şekilde temsil etti.

Aldıkları ödülden dolayı öğrencileri kutlayan Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Kelkit Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı öğrencilerimiz, Kelkit Belediyesi’nin sponsorluğu ile katıldığı yarışmada, aldıkları ödüllerle bizleri memnun ettiler. Öğrencilerimizi ve hocalarımızı üniversitemizi başarılı bir şekilde temsil ettiklerinden dolayı tebrik ediyorum. Öğrencilerimize Kelkit Belediyesi’nin sponsor olması da bizler için ayrı bir gurur ve sevinç kaynağı oldu. Her zaman söylemiş olduğumuz ve hayata geçirdiğimiz şehir üniversite bütünleşmesinin meyvelerini topluyoruz. Bundan dolayı da Kelkit Belediye Başkanı Sayın Ünal Yılmaz’a da katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER