Gümüş Patiler’den 4 Nisan farkındalık etkinliği

Gümüş Patiler gönüllüleri 4 Nisan Sokak Hayvanları Koruma Günü için Gümüşhane’de farkındalık etkinliği düzenlendi. 

Gümüş Patiler’den 4 Nisan farkındalık etkinliği

Tüm dünyada sokakta yaşayan hayvanların zor yaşam koşullarını iyileştirmek ve içinde bulundukları duruma ilişkin farkındalık oluşturmak amacıyla 2010’dan bu yana her yıl 4 Nisan “Dünya Sokak Hayvanları Günü” olarak kutlanıyor.

Gümüşhane’de 4 Nisan Sokak Hayvanlarını Koruma Günü kapsamında Gümüş Patiler topluluğu gönüllüleri tarafından şehir merkezinde gerçekleştirilen farkındalık etkinliğiyle okul çağındaki çocuklara mama ve balon dağıtılarak kutlandı.

“Hayvanların yaşam hakkını ve yaşam alanlarını korumak bizim elimizde”

Etkinlinle ilgili bilgi veren Gümüş Patiler gönüllüsü Gül Yılmaz, “Hayvanların yaşam hakkını ve yaşam alanlarını korumak bizim elimizde. Bir gün değil her gün onlara sahip çıkalım. Bugün çocuklara hayvan sevgisini aşılamak için küçük mamalar ve balonlar dağıttık. Bütün hayvanları sevelim. Onlar bizim dostlarımız. Hep birlikte varız. Onların yaşam alanlarını biz insanlar katlediyoruz aslında bizimle bir arada güzel bir şekilde yaşamayı hak ediyorlar daima. Hayvanları sevelim ve onlara kötü davranmayalım istiyoruz. Hayvanlara işkence etmek yerine kapımızın önüne bir kap mama bir kap su koymamız yeterli onlarda sadece bunu istiyorlar. 4 Nisan Hayvanları Koruma Günü diyoruz ama onları kendimizden koruyoruz aslında. Onların insanoğlundan başka kimseden korunmaya ihtiyacı yok” ifadelerini kullandı.

Haber: Zeynep KAYA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER