'Gümüşeller İşbaşında' projesi başlıyor

Gümüşhane’de kadınların kolektif bir şekilde eşitlikçi, kapsayıcı ve güçlü bir toplum oluşturma çalışmalarını desteklemeyi hedefleyen Gümüşhane Gümüşeller Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, “Gümüşeller İşbaşında Projesi” kapsamında Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı’nın desteği ile kooperatifçilik eğitimi yapacak. 

'Gümüşeller İşbaşında' projesi başlıyor

Kamuoyuna açık olarak gerçekleştirilecek olan eğitim kooperatifçilik, yönetim ve pazarlama konularında gerçekleştirilecek. Eğitim çalışmalarına katılmak isteyenler kooperatife başvurarak kayıt yaptırabilecek.

Kooperatif bugüne kadar çeşitli konularda bir dizi eğitim, seminer ve webinar gerçekleştirerek özellikle kadınların sosyoekonomik yaşama katılmalarına destek oldu. Kooperatifçe yürütülen projeler kapsamında yerel ürünlerin yetiştirilmesi ve pazarlanması konusunda çalışmalar gerçekleştirilerek hem yerel hem de ulusal ekonomiye katkı sağlanıyor.

Kooperatif Başkanı Ayşegül Öznur Parlak çalışmayla ilgili olarak “Amacımız Gümüşhane’de kadınların kolektif bir şekilde eşitlikçi, kapsayıcı ve güçlü bir toplum oluşturma çalışmalarını desteklemektir. Bu amaç doğrultusunda kadınların, ailelerinin ve içinde yaşadıkları toplumların sosyal, ekonomik ve politik imkânlarını geliştiren ve dönüştüren yerel kalkınma inisiyatiflerine liderlik etmelerini desteklemekteyiz. Vizyonumuz, eşitsizliklerin ve yoksulluğun var olmadığı bir toplumdur. Kadın üretim kooperatifi olarak amacımız kadınların ekonomik ve toplumsal yaşamda daha etkin ve üretken bir konuma gelmelerini sağlayarak haklarına sahip çıkan ve kullanan bireyler olarak toplumsal konumlarını yükseltmektir. Kooperatifleşme amacımız yalnızca ekonomik değer elde ederek yaşam standardının yükselmesini sağlamak değil aynı zamanda sosyal ve kültürel olarak da daha donanımlı ve etkin bireyler olmaktır. Gümüşhane'de gerçekleştirdiğimiz bu oluşum biz kadınlar için ilk kez yaşanan bir deneyimdir. Bir araya gelme, üretme, paylaşma ve etkinlikte bulunma konusunda diğer kentlere göre daha az olanaklara sahibiz. Bu nedenle özellikle deneyim ve bilgi eksikliğinin giderilmesi önceliğimiz oldu” dedi.

Proje kapsamında ilk eğitim 6 Ekim Çarşamba günü saat 15.00'da GTSO toplantı salonunda yapılacak.

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2021, 10:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER