Gümüşeller’de Başkan Ayşegül Öznur Parlak güven tazeledi

Gümüşhane’nin ilk ve tek kadın kooperatifi olarak 17 Nisan 2020’de kurulan Gümüşeller Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ilk olağan genel kurulunu yaptı. 

Gümüşeller’de Başkan Ayşegül Öznur Parlak güven tazeledi

Yapılan oylamada Yönetim Kuruluna Ayşegül Öznur Parlak, Mustafa Akgül ve Yüksel Kandemir seçilirken, Denetim Kuruluna’da Duygu Sena Kurt ve Mine Özdamar seçildi. 

Genel kurulda yeniden başkan seçilerek güven tazeleyen Ayşegül Öznur Parlak, salgın tedbirleri nedeniyle birkaç kez ertelenen olağan genel kurullarını yaparak yönetim ve denetim kurullarına seçilen yeni arkadaşlarla daha emin adımlarla hedefe yürümeye devam edeceklerini söyledi.

Adım adım düşünerek, plânlı hareket ederek çalışmalar yaptıklarını belirten başkan Parlak, çalışmalarının meyvelerini almaya başlayacakları zamanın geldiğini, e-ticaret çalışmalarının tamamlandığını ve birkaç gün içerisinde www.gumuseller.com ismiyle faaliyete geçeceğini ifade etti. 

Gümüşeller Kadın Girişim, Üretim, İşletme Kooperatifi’nin şehirde bine yakın kadına sosyal ve ekonomik olarak katkı sunma amacında olduğunun altını çizen Parlak, “Şehrin adını aldığı Gümüşhane’nin kıymetli ürünlerinden Gümüş işlemeciliğini, kendine özgü çizimleri ile üretip markalaştırma serüvenini başlatmayı amaçlamaktayız. Yöresel yemeklerin Gastronomi turizmine katkı sunması için çaba sarf edeceğiz. Yöresel tarzda hazırlanan reçel, pekmez, sirke gibi ürünleri markalaştırmak için çalışmalar yürüteceğiz.  Gümüşhane de yetişen endemik bitkilerden çeşitli katma değerli ürünler elde edip bu ürünlerin pazarlamasını yapacağız. Yakın zamanda Gümüşhane merkezde kadınlarımızın ürettiği ürünlerin satışının yapılması için belediye başkanımız Sayın Ercan Çimen öncülüğünde yöresel ürünler üretim ve satış yeri, hanımeli pazarı ve yöresel tadların yer alacağı bir işletme ile Gümüşhanelilerin karşısına çıkacağız. Şimdiye kadar bizlerden desteklerini esirgemeyen gerek Valilik, gerek Belediyemiz, gerekse Ticaret Odamız ve diğer kamu kurumlarımızla beraber Gümüşhane’mize ve bölgemize değer katacak çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER