Gümüşhane AFAD ekibi 30’a yakın can kurtardı

Son yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgede çalışmaya başlayan Gümüşhane AFAD ekibi 30’a yakın can kurtardı.

6 Şubat günü saat 04.17’de Kahramanmaraş’ta gerçekleşen ve 10 ili vuran ilk depremin ardından çok kısa bir süre içerisinde yola çıkarak bölgeye ulaşan 9 kişilik Gümüşhane AFAD ekibi depremin ilk gününden itibaren Adıyaman’da çok sayıda enkazda çalışma yaptı.

Bugüne kadar afet, kaza ve depremde yaptıkları çalışmaların sağladığı tecrübeyle birlikte diğer ekiplere de liderlik yapan Gümüşhane AFAD ekibi günlük birkaç saat uykuyla zor şartlar altında onlarca kişinin enkazların altından canlı çıkarak sevenlerine kavuşmasını sağladı.

Tecrübelerinin yanında eksiksiz ve son teknolojik malzemeleriyle afet bölgesinde başarılı çalışmalara imza atan ekibimiz 30’a yakın vatandaşın enkaz altından canlı olarak çıkarmayı başardı.
 

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2023, 21:35
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ertuğrul sarı
Ertuğrul sarı - 1 yıl Önce

Hocam birkaç saat uyku yok 5 gün uykusuz mücadele verildi aynı ekipte 11 gönüllü milli eğitim müdürlüğü personeline vardı

SIRADAKİ HABER