Gümüşhane'de “Kırsal Turizm Etkinlikleri Sertifikası” kurslarına yoğun ilgi

Gümüşhane’de kısa süre sonra hayata geçmesi beklenen Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) desteklerinin turizm alanındaki çağrısından faydalanmak isteyenler için gerekli olan “Kırsal Turizm Etkinlikleri Sertifikası” almak için Halk Eğitimi Merkezince açılan kurslarda kontenjanlar kısa sürede doldu.

Gümüşhane'de “Kırsal Turizm Etkinlikleri Sertifikası” kurslarına yoğun ilgi

Önümüzdeki günlerde açıklanması beklenen, tarım, hayvancılık ve kırsal turizm başta olmak üzere 16 sektördeki yatırımlara yüzde 50 ve 70 arasında hibe desteği verecek olan TKDK desteklerinin turizm kısmındaki yatırımlarından faydalanabilmek için gerekli olan belge için kısa süre önce Vali Alper Tanrısever’in talimatıyla Halk Eğitimi Merkezinde kurslar açılmıştı.

Duyuru yapılmasının ardından toplam 88 saat sürecek olan kursun ilki Gümüşhane Üniversitesinde, Turizm Fakültesi Sekreteri Barış Pir tarafından verilmeye başlanırken, ikinci kursta Turizmci Barış Hacınebioğlu tarafından Turizm Lisesinde önümüzdeki pazartesi gününden itibaren verilmeye başlanacak.

İki kursta toplam 95 kişinin eğitim alacağı kurslar için daha fazla sayıda müracaat olduğu ve üçüncü kursun açılması için çalışma yapıldığı öğrenildi.

Kursları başarıyla bitirenlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı “Kırsal Turizm Etkinlikleri Sertifikası” verilecek.

Konaklama ve Seyahat Hizmetleri alanı altında yer alan mesleklerde ulusal ve uluslararası düzeyde standartlara uygun, her yaşta ve düzeyde bireye meslekî yeterlikler kazandırmak amaçlanan kursların içeriğinde “Konuk Tipleri ve Davranışları”, “Turizm Coğrafyası” ve “Anadolu Uygarlıkları” konuları yer alıyor.
 

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2024, 16:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER