Ara
Gümüşhane
Kapalı
2°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8174 %0
50,4203 %0.05
6.120,20 % 0,17
Gümüşhane Haberleri Galeriler Gümüşhane Gümüşhane'den Avrupa'ya lezzet veren taş ihracatı

Gümüşhane'den Avrupa'ya lezzet veren taş ihracatı

Gümüşhane’de eski zamanlarda fırın taşı olarak kullanılan fakat teknolojiye yenilen taş, genç girişimci Serdar Demirağ tarafından mangal taşına dönüştürülünce yurt dışına bile satılmaya başlandı.

322
Gösterim
Gümüşhane’de eski zamanlarda fırın taşı olarak kullanılan fakat teknolojiye yenilen taş, genç girişimci Serdar Demirağ tarafından mangal taşına dönüştürülünce yurt dışına bile satılmaya başlandı.

Gümüşhane’nin merkeze bağlı İkisu köyünde yaşayan ve kent merkezinde ticaretle uğraşan 38 yaşındaki Serdar Demirağ, Gümüşhane’de eski yıllarda köylerdeki fırınlarda kullanılan ve “bileği” taşı olarak adlandırılan taşı sektöre nasıl kazandırılabileceğine dair çalışmalar yapmaya başladı.

Gümüşhane’nin 4 bölgesinden çıkan taşı biçtirip plaka haline getirdikten sonra köyündeki evinin bahçesinde bulunan makineyle taşa şekil verip yağ kanalları oluşturan ve “Gümüşhane ızgara taşı” adını verdiği ürüne dönüştüren Demirağ, şimdi yurtdışına bile bu taşlardan satıyor.

Piyasada da karşılık bularak rağbet gören ürünün adını şehrin tanıtımına katkı sağlaması için “Gümüşhane ızgara taşı” koyarak hem kendi dükkanından hem de internetten satışa sunan Demirağ, Gümüşhane ızgara taşında pişen etin alev, is ve dumandan etkilenmediğini dolayısıyla kanserojen yapısı olmaması nedeniyle sağlık yönünden de çok iyi olduğunu söyledi.

YAZIN DOĞU KIŞIN BATI BÖLGELERİNE SATILIYOR

“Bunu denemeyen bir denesin, bir daha etleri tel ızgarada yemek istemeyecek” diyerek ürününün iddiasını ortaya koyan Demirağ, yaz aylarında Karadeniz bölgesine, kış aylarında da Akdeniz, Ege ve Marmara bölgesine daha çok satış yaptıklarını ifade etti.

FIRINDA EKMEK TAŞIYDI MANGAL TAŞI OLUP YURTDIŞINA SATILIYOR

Granit ve mermeri bu sektörde kullanmanın tehlikeli olduğunu dile getiren Demirağ, “Bizim taşımız Bazalt 40 türü bir taştır. Çok eskiden kara fırınlarda kullanılan taştır. Senelerce ekmeğini yediğimiz taşın inceltilmiş halidir bu taş” dedi.

Yeni bir sektör olmasına rağmen ürünün kaliteli olması nedeniyle satışların da iyi gittiğini kaydeden Demirağ, “İlimizin tanıtımında etkili oluyor. İnternetten de satış yapıyoruz. Hollanda, Fransa’ya gönderiyoruz” ifadelerini kullandı.
Gümüşhane'den Avrupa'ya lezzet veren taş ihracatı 1
1 / 10
Gümüşhane'den Avrupa'ya lezzet veren taş ihracatı 2
2 / 10
Gümüşhane'den Avrupa'ya lezzet veren taş ihracatı 3
3 / 10
Gümüşhane'den Avrupa'ya lezzet veren taş ihracatı 4
4 / 10
Gümüşhane'den Avrupa'ya lezzet veren taş ihracatı 5
5 / 10
Gümüşhane'den Avrupa'ya lezzet veren taş ihracatı 6
6 / 10
Gümüşhane'den Avrupa'ya lezzet veren taş ihracatı 7
7 / 10
Gümüşhane'den Avrupa'ya lezzet veren taş ihracatı 8
8 / 10
Gümüşhane'den Avrupa'ya lezzet veren taş ihracatı 9
9 / 10
Gümüşhane'den Avrupa'ya lezzet veren taş ihracatı 10
10 / 10
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *