'Gümüşhane Elden Gidiyor'

Saadet Partisi (SP) Gümüşhane İl Başkanı Avukat Akın Demir, tarım ve hayvancılıkta hibe, destek, kredi derken Gümüşhane’de tarım ve hayvancılığın AK Parti iktidarı ile bitirildiğini öne sürdü.

'Gümüşhane Elden Gidiyor'
Saadet Partisi (SP) Gümüşhane İl Başkanı Avukat Akın Demir, tarım ve hayvancılıkta hibe, destek, kredi derken Gümüşhane’de tarım ve hayvancılığın AK Parti iktidarı ile bitirildiğini öne sürdü.

Yaptığı açıklamada, “Bir dokun bin ah işit sözünü haklı çıkarırcasına her yandan feryadı figan yükselmektedir” diyen Demir, özellikle hayvancılık kredileri ile köylünün 4-6 bin liraya aldığı büyükbaş hayvanların bugün 2-3 bin liralara düştüğünü dile getirdi.

Gümüşhane’nin hayvan kredileri ile batan köylüler,  şeker pancarı fiyatı ve kotası ile yok olan çiftçiler, yanlış destek uygulamaları ile ekilmeyen tarlalarıyla birlikte her tarafı ile harabı turab olduğunu iddia eden Demir, “Kırsal nüfusun tamamen bitme safhasına gelen köylerimizle ve sağlıklı yapılaşmanın ve büyümenin sağlanmadığı şehrimiz ile birlikte Gümüşhane tam anlamı ile bitme noktasına getirilmiştir. Hayvancılığı canlandırma adına verilen destek ve kredilerle köylümüz dışarıdan 4 bine 6 bine büyükbaş hayvan almış 1-2 yıl baktıktan sonra bu hayvanları pazara götürdüğünde 4 ile 6 bine mal ettiği ayrıca bir iki sene baktığı hayvanlara 2 ile 3 bin lira arası fiyat verdiklerine şahit olmuştur. Vatandaş bir iki senelik emeğine mi yansın yoksa aldığı krediyi nasıl ödeyeceğini mi düşünsün gelde çık işin içinden. Kredi cazip şartlarla verilmesine rağmen akabinde fonu-vergisi-sigortası adı altında ek masraf çıkarıldığı gibi aynı zamanda hükümetin canlı ve karkas et şeklinde ithalata izin verilmesi ile de pahalı aldığı hayvanları yarı fiyatına satmak zorunda bırakılmıştır.” dedi.

Köylünün ali cengiz oyununa getirildiğini ifade eden Demir, şunları söyledi: “Köylüyü kalkındırayım derken mahvına neden olmuşlardır. Sonuç perişan ki ne perişan aldığın mal yarı yarıya fiyat edecek artı bir iki sene de yemi kepeği veterinerine para harcayacaksın üstüne üstelik emeğini de hiçbir şekilde hesaba koymayacaksın sonuç fiyasko. Bu Türk tarımını dışa bağımlı hale getirmek için bilinçli yapılan icraattır. Başka izah edilir hiçbir yanı yoktur. Şiranlı, Kelkitli, Köseli şeker pancarı ekmeyecek ektirmeyeceksin elin ABD li Yahudi ailesinden CARGİLL in nişasta bazlı şekeri piyasa da hâkim olacak. Şehrimiz ve ülkemiz yabancı sermayenin ve tarımın işgali altındadır. Genetiği değiştirilmiş tohumlarla CARGİLL in şekeri ile hem zehirleniyoruz hem de soyuluyoruz. Türkiye de yapılan kanser taramalarında şehrimiz kanser vakalarının görüldüğü iller arasında ilk sıralarda gelmektedir.  Bu iktidar sayesinde yediğimiz ekmeğin buğdayı bile dışarıdan gelmektedir. İçtiğimiz çaya koyduğumuz şeker, Pestile koyduğumuz şeker maalesef Şiran’ın şekerpancarından değil CARGİLL in ambarından gelmektedir. Bunlar yetmiyormuş gibi birde tarım arazilerinin yabancılara satışının dayatılması ile işgalin önü tamamen açılmıştır. Bu neden ile Saadet Partisi olarak Sayın Cumhurbaşkanımıza mektup sunduk. Eğer bu değişiklik yasalaşırsa ne Gümüşhane kalır nede Türkiye.”
Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2012, 13:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER