Gümüşhane, Erasmus Projesi Kapsamında Portekiz'den gelen profesörü ağırladı

Portekiz Poli Techniko Guarda Üniversitesi akademisyenlerinden Prof. Pedro José Arrifano Tadeu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün projesi kapsamında Gümüşhane’deki paydaş okullarda 'Eğitsel Kutu Oyunları' konularında eğitim verdi.

Gümüşhane, Erasmus Projesi Kapsamında Portekiz'den gelen profesörü ağırladı

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) tarafından desteklenen “Okul Eğitimi Öğrenci ve Personel Hareketliliği Akreditasyon Projesi” kapsamında faaliyetlerinden birisi olan Uzman Görevlendirmesi kapsamında Portekiz Poli Techniko Guarda Üniversitesi akademisyenlerinden Prof. Pedro José Arrifano Tadeu Gümüşhane’deki konsorsiyum üyesi ve diğer ilkokullarda 'Eğitsel Kutu Oyunları' konulu bir dizi eğitim gerçekleştirdi.

Şehit Murat Yılmaz İlkokulu, Dumlupınar İlkokulu, Kürtün Şehit Temel Taşkın İlkokulu, Yusuf Çiftçioğlu İlkokulu ve Aysın Rafet Ataç İlkokulunda gerçekleştirilen eğitimlere 25 öğretmen katıldı ve eğitimler sonunda sertifikalarını aldı.

Prof. Pedro Tadeo, eğitimlerde kutu oyunlarının, çocukların dikkat toplama, planlama, organizasyon, odaklanma, öngörü gibi zihinsel becerileri geliştirmeleri açısından önemli rol oynadığını belirterek hangi yaş gurubunda olursa olsun kutu oyunlarının zihinsel pratikler kazandırdığını vurguladı.

Bu tip oyunların derslere entegre edilerek çocukların kafa yormasına, strateji geliştirmeyi öğrenmesine ve beyin jimnastiği yapmasına yardımcı olduğunu ifade eden Tadeo, ayrıca eğitici oyunların çocukların oyunlarında hiç farkında olmadan kazanacakları zihinsel becerilerin önemine değindi.

Teorik ve ardından uygulamalı gerçekleştirilen eğitimler Gümüşhane’deki öğretmenler tarafından ilgiyle takip edildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER