'Gümüşhane esnafı böyle zulüm görmedi'

Saadet Partisi (SP) Gümüşhane İl Başkanı Avukat Akın Demir, siyaset ve yönetim kadrosunda yer alanların Gümüşhane esnafını düşünmeden attıkları her adımın şehre ve şehrin lokomotifi olan esnafa büyük bir hıyanetlik olduğunu söyledi.

'Gümüşhane esnafı böyle zulüm görmedi'
Saadet Partisi (SP) Gümüşhane İl Başkanı Avukat Akın Demir, siyaset ve yönetim kadrosunda yer alanların Gümüşhane esnafını düşünmeden attıkları her adımın şehre ve şehrin lokomotifi olan esnafa büyük bir hıyanetlik olduğunu söyledi.

Yaptığı açıklamada, geçtiğimiz Cumartesi günü açılan bir ucuzluk mağazasının ayakta zor duran Gümüşhane esnafına büyük bir darbe vurduğunu kaydeden Demir, “Kısa dönemli sat, bitir, kapat mantığı üzerinden hareketle çalışan bu işyerinin bu şehre ve bu şehrin insanına ne gibi katkısı olacaktır. Bunlar sorulmadan sorgulanmadan bu tarz işletmelere bu şehirde kucak açmak bir siyasetçinin yapabileceği en büyük hatadır.” dedi.

Şehrin yükünü çeken esnafın durumunu, “Köye çeşme yapılacaktır esnafa gidersiniz. Yetim garip gurabaya yarım edilecektir esnafa gidersiniz. Cami yapılacaktır Caminin yakıtı mefruşatı alınacaktır esnafa gidersiniz. Okul, yol yapılacaktır kalkıp esnafa gidersiniz. Paraya ihtiyacınız oldu kalkıp esnafa gidersiniz” sözleriyle özetleyen ve esnafı “şehrin hayat damarı” olarak tanımlayan Demir, şunları söyledi: “Şimdi siz siyaset ve yönetim merciinde olan biri olarak kalkıp bu şehrin hayat damarı nın koparılmasına zemin hazırlayacaksınız. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Ekonomik gidişat ve kamu kurumlarının mal alım stratejilerinde ki hatalar nedeni ile zaten ayakta zor duran esnaf ve sanatkâra bir darbede kalkıp siz vuracaksınız. Bu ne büyük zulümdür.  Gümüşhane sanayi, turizm, ticaret ve tarım şehri değildir. Gümüşhane son dönemde açılan maden ve pestil işletmeleri ile ekonomik canlılık yakalamıştır. Ama Gümüşhane yi Gümüşhane yapan ve ayakta tutan asıl unsur esnaf ve sanatkârlardır. Zaten pestil sektörü de esnafımızın girişimciliği ve azmi sayesinde oluşmuştur. Hali ile bir şehrin en önemli unsuru esnaf ve sanatkârlardır. Şimdi siz zor durumda olan esnafa can simidi olmanız gereken bir zamanda kalkıp boğmaya çalışıyorsunuz. Bunu kabul ve izah edilir bir yönü yoktur.  Çünkü bu hatanın telafisi yoktur.  Bu gün sadece şehir esnafını değil sanayi esnafı ve sanatkârını da ayni sorumsuzluk bitirmiştir.”

Demir, Bağlarbaşı Sanayi sitesinde 120 dükkan olduğunu fakat bunlardan sadece 20-30 esnasın faal kaldığını da belirterek, geri kalan dükkanlarının nerdeyse tamamının depo olarak kullanıldığını dile getirdi.

Komşu il Trabzon’dan örnek veren Demir, “Bugün yanı başımızda bir güçlü bir Trabzon varsa bunu Sanayi esnafı ve sanatkârına borçludur. Bu anlamda sanatkârı ve esnafı güçlü olmayan bir şehrin kalkınması imkânsızdır. Siyaset ve yönetim merciinde olanlar bu sorumluluk bilinci ile hareket etmedikleri müddetçe bu şehre hiçbir şey kazandıramazlar.” dedi.

Açıklamasının bir bölümünde “Siz Gümüşhane Üniversitesinde Uluslararası Kazakistan Sempozyumlarıyla, Ulusal Kadın Sempozyumları ile uğraşırken yanı başında ki sanayi esnafı ve sanatkârının ölümle cebelleştiğinden bile haberiniz yok.” ifadelerini kullanan Demir, “Gümüşhane’nin asıl meselelerine yüzünüzü çevirmediğiniz müddetçe yapılan bütün işler beyhudedir. Bu şehre hizmet etmek isteyen için yapılacak çok şey var.” şeklinde konuştu.
Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2012, 10:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER