Gümüşhane Kitap Kulübü Turgay Bostan’ı konuk etti

Gümüşhane’nin Torul ilçesi doğumlu prodüktör ve yazar Turgay Bostan, Gümüşhane Kitap Kulübü üyeleri ile bir araya geldi.

Gümüşhane Kitap Kulübü Turgay Bostan’ı konuk etti
Gümüşhane’nin Torul ilçesi doğumlu prodüktör ve yazar Turgay Bostan, Gümüşhane Kitap Kulübü üyeleri ile bir araya geldi.

Kitap Kulübü tarafından belli aralıklarla yapılan yazar ve kitap tanıtım programına katılan Gümüşhaneli yazar ve aynı zamanda TRT Prodüktörü Turgay Bostan, kendisi ve 2008 yılında yayınlanan romanı “Son Krifos” ile ilgili olarak katılımcılara sunum yaptı.

Roman karakterleri, hikâyenin geçtiği yereler ve tarihsel süreç üzerine konuşan Bostan, organizasyon için Gümüşhane Kitap Kulübü üyelerine teşekkür etti.

TURGAY BOSTAN KİMDİR?

1961 yılında Gümüşhane’nin Torul ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini bu ilde tamaladı. 1984 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesinden mezun oldu. 1985 yılında askerliğini yedek subay olarak Balıkesir’de yaptı.

TRT Haber Merkezinde 1987 yılında montajcı olarak işe başladı. Kısa bir süre sonra TRT’deki görevine prodüktör olarak devam etti. 2004-2005 yıllarında kısa bir süre Ankara Televizyonu’nda yöneticilik yaptı.

Halen TRT’deki görevine prodüktör olarak devam etmekte olan Turgay Bostan, başta Bu Toprağın Sesi olmak üzere: Toprağın Bereketi, Gündoğarken, Akşamın Getirdikleri, Köyümüz Kasabamız, Köyümüzden Mektup Var, Adı Ağaç, Yeşilin Şifası gibi belgesel ve eğitim-kültür programlarının yanı sıra Baba Ocağı ile Şeker ve Komşu Köyün Delisi adlı dizilerde yapımcılık, yönetmenlik, metin yazarlığı ve senaristlik yaptı. Evli ve iki çocuk babası.

SON KRİFOS KİTABI HAKKINDA

TRT Prodüktörü ve Yazar Turgay Bostan’ın 2008 yılında Ötüken neşriyat tarafından yayınlanan tarihi roman olarak nitelendirilebilecek eseridir. Gümüşhane’nin Torul İlçesinde 1916 yıllarında yaşanan olaylar bir aşk hikayesi çerçevesinde anlatılan Son Krifos kitabı 532 sayfadan oluşmaktadır.

Yer Doğu Karadeniz’in ücra bir köşesi olan Kromni…

Yüzyılda başlayan İslamlaşma süreci ve bu sürecin içinde yer alan metropolitler, başpiskoposlar ve papazlar. Sokakta Müslüman, evde Hristiyan bir halk… Ve tam 250 yıl süren kripto Hıristiyanlık. Ardından Tanzimat’la başlayan dönüşüm ve yeniden Hıristiyanlaşma…

Derken yıl 1916…

Ruslar, bir karabasan gibi geldiler Ardasa’ya. Geldiler ve asırların huzurunu iyice dinamitlediler. Bir yanda yenik Osmanlı ordusu ve perişan Ardasalılar, diğer yanda Pontus Devleti hayaliyle sarhoş Anastas, Etsel, Yuvani, Yorgos… Şaşkın Ali Fuat, öfkeli Deli Kâmil, çaresiz Aleksi…

Ve Maria… Bütün bu kargaşada yaşayan pırıl pırıl bir aşk…

Dün bunlar yaşanmıştı ve hâlâ bir tarafıyla yaşanıyor. Yazılmamıştı, bir ilk olarak romana döküldü. Gizliliğin, ikiyüzlülüğün ve ihanetin üç asra yakın süren ilginç hikâyesi ve işte Son Krifos.

Haberin Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2016, 00:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER