Gümüşhane şehitler için tek yürek

İdlib bölgesinde dün gece gerçekleşen saldırının ardından şehit olan Mehmetçikler için Gümüşhane tek yürek oldu. 

Gümüşhane şehitler için tek yürek

İdlib bölgesinde dün gece gerçekleşen saldırının ardından şehit olan Mehmetçikler için Gümüşhane tek yürek oldu. 

Çok sayıda açıklamayla yaşanan olay kınanırken, şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilendi.

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

İdlib’de Mehmetçiğimize yapılan hain saldırının yürekleri yaktığını belirten başkan Çimen yaptığı açıklamayla saldırıyı kınadı.

Açıklamasında, mübarek Regaip Kandili gecesinde 33 Mehmetçiğimizin şehit edilmesi haberi yürekleri yaktığını belirten Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, “Suriye'nin İdlib kenti kırsalında rejim kuvvetleri tarafından yapılan hain hava saldırısında 33 askerimiz şehit olduğu ve 32 askerimiz de yaralandığı haberi yüreklerimizi yakmıştır. Saldırının yapıldığı zamanlama manidardır. Bizler için kutsal bir gecede saldırı yapılması Suriye rejiminin gerçek yüzünü bütün insanlığa bir kez daha göstermiştir. Kendi halkına karşı acımazsızca davranan ve katleden rejim unsurlarından masum halkı korumak için Suriye’de bulunan Mehmetçiğimize yaptığı hain saldırıyı asla kabul edemeyiz. Şu iyi bilinmeli ki Türk milleti ve ordusu her zaman masumların, mazlumların yanında olmuştur. Şanlı tarihimizde ordumuzun ve milletimizin her türlü saldırıların üstesinden geldiği yazılıdır.  Allah Türk Silahlı Kuvvetleri'ni korusun ve güç versin. Hakikaten yüreğimiz yanıyor. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralı kahraman gazilerimize acil şifa ve milletimize sabır diliyorum” dedi.

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ SENATOSU

“Suriye’nin İdlib kentinde şiddeti ve insani krizi sonlandırmak amacıyla görev yapan Türk Silahlı Kuvvetlerimize yönelik düzenlenen hain saldırıya ilişkin üniversitemiz senatosu kararı bir basın bildirisi yayımlanmıştır. 

Aziz Milletimize

Milli güvenliğimizi korumak için uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarımıza dayanarak bölgenin terör örgütlerinden arındırılması ve silahsızlandırılması amacıyla yürüttüğümüz askeri operasyonlar esnasında askerlerimize yönelik gerçekleştirilen alçakça saldırıda şehit olan askerlerimize rahmet, şehitlerimizin ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyoruz. Bin yıldır huzurun, adaletin ve güvenin temsilcisi olarak bulunduğumuz bu topraklarda biliyoruz ki başımıza gelen bu acı olaylar ne ilktir ne de son olacaktır. Herkes bilmelidir ki çok ağır bedeller ödeyerek ve şehit kanlarıyla sulayarak vatan kıldığımız bu topraklardaki varoluş kararlığı ve irademiz bin yıldır olduğu gibi bugün de güçlenerek devam etmektedir. Yine bilinmelidir ki aynı kararlılık ve cesaretle dün olduğu gibi bugünde mazlumların yanında zalimlerin karşısında olmaya devam edeceğiz. Biz millet olarak bir ve beraber oldukça acılarımızı sarmalayacak bu badireleri de atlatacak, insanlıktan nasibini almamış şer odaklarına karşı mücadelemizi, kararlılıkla sürdüreceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle Gümüşhane Üniversitesi Senatosu olarak tekrar şehit olan askerlerimize rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyor, ülkemizin güvenliği için mücadele eden güvenlik güçlerimizin her hal ve şartta yanında olduğumuzu bildiriyoruz.”

TORUL BELEDİYE BAŞKANI EVREN ÖZDEMİR

"İslam dininin tek ve son ordusu olan Türk ordusu elbette ki muzaffer olacaktır.  Çünkü, Allahü teâlâ İslam dininin mutlak suretle hakim kılınacak diye buyuruyor.

Ve bizde inandık iman ettik ki İslam Sancağını muzaffer kılacak olan Müslüman Türk ordusudur.

Bu yüce millet ve bu kutsal topraklar için can veren şehitlerimizin ailelerine sabır ve yaralı gazilerimize acil şifalar diliyorum.

Bütün dünya bilmelidir ki; 82 milyon şehit olmak için sırasını beklemektedir."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER