Gümüşhane Şehrengizi Çıktı

Gümüşhane’de öğretmen-yazar Niyazi Karabulut tarafından “Gümüşhane Şehrengizi” adlı 176 sayfalık kitap hazırlandı.

Gümüşhane Şehrengizi Çıktı
Gümüşhane’de öğretmen-yazar Niyazi Karabulut tarafından “Gümüşhane Şehrengizi” adlı 176 sayfalık kitap hazırlandı.

Kitabın yazarı Karabulut, Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda’yı makamında ziyaret ederek, yeni hazırladığı eserini Vali Mayda’ya sundu.

Fotoğraflarla birlikte yazı ve şiirlerle zenginleştirilen sayfalarında albümden öte bir çalışma olarak, Gümüşhane’nin kültür hayatına katkı sağlayacak kitabın önsözünü ise edebiyat öğretmeni Abdulkadir Avcı yazdı.

Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, kitabı inceledikten sonra eserin Gümüşhane kültürünün gelecek nesillere aktarılmasına katkı sağlayacağını düşündüğünü belirterek, sabırlı bir çalışmanın ürünü olan “Gümüşhane Şehrengizi” eseri için Niyazi Karabulut’u kutladı.

Şehrengizlerin genelde söz konusu ettikleri yerlerin doğal ve mimari özellikleri ile sosyal yaşantısına ışık tutacak bilgiler içerdiğini kaydeden Vali Mayda, “Gümüşhane ipek yolunun geçiş noktasında ve ticaret yolları üzerinde olması dolayısıyla tarih boyunca önemli medeniyetlere ev sahipliği yapmış ve kültürel zenginliklerini geçmişten günümüze taşımış önemli şehirlerimizdendir. Hazırlanan bu eserde şehir yaşamın her boyutuyla ilgili izleri görebiliyoruz. Eserin halkımıza fayda sağlayacağını ümit ediyor, katkı sağlayanlara teşekkür ediyorum.” dedi.
Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2014, 11:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER