Gümüşhane Üniversitesinde Çanakkale menüsü

Gümüşhane Üniversitesi, 14 yıldır sürdürdüğü geleneğini devam ettirerek 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 107.yıldönümünde yemekhanede personel ve öğrencilere Çanakkale menüsü sundu.

Gümüşhane Üniversitesinde Çanakkale menüsü

18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. Yıl Dönümünde Gümüşhane Üniversitesi yemekhanesinde Çanakkale Savaşları’nın simgesi haline gelen buğday çorbası, üzüm hoşafı, kuru ekmek sunuldu. Menü öğrenciler tarafından ilgiyle karşılandı.

Sağlık, Kültür ve Spor Daire başkanlığı tarafından gerçekleştirilen etkinliğe katılan öğrencilerden Yunus Aydın, “Bugünkü yemeklerimizde olan kısıtlama aslında bizim için bir şeref olması gerekiyor. Çünkü Çanakkale savaşında bize bu vatanı armağan eden kahramanlarımızın çektiği yoksullukları ve olumsuz tüm çevresel faktörleri anmak için bugünü yaşıyoruz. Bu bizim için bir şereftir biz her zaman vatanımızı gerekirse canımızla gerekirse kanımızla dişe diş ete et koruyacağız. Hepsini saygıyla anıyorum hepsinin mekanı cennet olsun. Bugün yarma çorbası, üzüm hoşafı, kuru ekmek yedim bir de su içtim. Aldığım her kaşık yemekte atalarımızın bizim için döktüğü her kan damlasını tek tek anımsadım. Ayrı bir tat vardı ayrı bir özlem tadı vardı içinde yemeklerin harikaydı” dedi.

Gümüşhane Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Kemal Çelik ise bu menünün savaş durumlarında Osmanlı döneminde genellikle uygulanan bir durum olduğunu belirterek, “Bunu biz Sakarya Meydan Savaşı’nda öncesinde ve devamında görüyoruz. Ya hoşaf veriliyor ya çorba ya da ikisi birden veriliyor ya da bazen ekmek de veriliyor ya da börek hazırlanıyor küçük börekler askerlerimize bunlar veriliyor bazen de maalesef hiçbiri verilemiyor” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2022, 17:19
YORUM EKLE
YORUMLAR
Metin  SEVİNDİK
Metin SEVİNDİK - 2 yıl Önce

Bu ülkeyi katıyla, canıyla savunanlara selam olsun.
Rabbim katında en güzel şekilde muamele eylesin.
Hoşaf , kuru ekmek menüsü manidar idi.Bu fikri ortaya koyanlar anlamlı bir çalışma yapmışlar.
Kuru ekmek yeriz ama özgür, hür olmaktan ödün vermeyiz...

Refik Saygıner
Refik Saygıner - 2 yıl Önce

Güzel düşünülmüş. Umarım bir tas hoşafın parasını almamışlardır çocuklardan.

İrfan şişman
İrfan şişman - 2 yıl Önce

Servis mükemmel kutlarım !

SIRADAKİ HABER