Gümüşhane Üniversitesinde kariyer günleri etkinlikleri

Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu tarafından Kariyer Günleri Etkinlikleri düzenlendi.

Gümüşhane Üniversitesinde kariyer günleri etkinlikleri
Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu tarafından Kariyer Günleri Etkinlikleri düzenlendi.

Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Çok Amaçlı Salonda düzenlenen etkinliğe, Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sedat Bostan,   İŞKUR Gümüşhane İl Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı, Psikolog Deniz Sönmez, Çavuşoğlu Optik işletmesi sahibi Kadir Çavuşoğlu ve Gümüşhane Üniversitesi öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı.

Öğrencilerin mezun olduktan sonra iş sahibi olması ve işe yönlendirme amaçlı yapılan etkinlikte konuşan Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sedat Bostan “Gümüşhane Üniversitesi ve Gümüşhane İŞKUR İl Müdürlüğü olarak kariyer günleri etkinlikleri düzenledik. Bu kapsamında İŞKUR yetkilileri tarafından öğrencilerimize işe başvurma ve alım süreçleri hakkında bilgilendirmeler yapılmaktadır. Öğrencilerimize yapmış oldukları bu bilgilendirme nedeniyle kendilerine teşekkür ediyorum” dedi. 

Katılımın yoğun olduğu etkinlikte İŞKUR’un iş edindirme ve işletmelerin daha çok hangi alanlarda istihdam oluşturduğu konusunda öğrencilere örnek iş başvuru modellerini anlatan Psikolog Deniz Sönmez,  “İŞKUR’a başvuru yapılacağı vakit dikkat edilmesi gereken bazı kurallar vardır. Bunlar arasında randevuya geç kalmama, verilen işe ilgisiz olmama gibi davranışların işletmeler tarafından değerlendirilen önemli bir etken olduğunu söyleyebilirim.” dedi.

Etkinlikte İŞKUR yetkilileri tarafından öğrencilerin daima kendileriyle iletişim halinde olmaları ve internet ortamında açık iş ilanları ve başvuru koşullarına dikkat etmeleri konusuna vurgu yapıldı. Ayrıca bir işe başvururken nelere dikkat edilmesi gerektiği hakkında bilgilerin verildiği programda başarılı iş başvuruları ve örnek hayat hikâyelerinin anlatımıyla birlikte, “Nasıl Başardılar” adlı kısa bir seminer verildi.
Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2015, 19:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER