Gümüşhane ve Bayburtlulardan Gazeteci Candaş Tolga Işık'a Havaalanı Tepkisi

Gazeteci Candaş Tolga Işık'ın Posta Gazetesinin 27 Temmuz tarihli köşe yazısında ‘80 Bin Nüfuslu şehre 2 milyon garantili havalimanı yapmak’ başlığı ile kaleme aldığı yazı Gümüşhane ve Bayburtluların büyük tepkisini çekti.

Gümüşhane ve Bayburtlulardan Gazeteci Candaş Tolga Işık'a Havaalanı Tepkisi

Gazeteci Candaş Tolga Işık'ın Posta Gazetesinin 27 Temmuz tarihli köşe yazısında ‘80 Bin Nüfuslu şehre 2 milyon garantili havalimanı yapmak’ başlığı ile kaleme aldığı yazı Gümüşhane ve Bayburtluların büyük tepkisini çekti.

Konuya ilişkin gazeteciden özür dilemesini istenerek şu şekilde açıklama yapıldı: 

BAYBURT VE GÜMÜŞHANELİLERDEN ÖZÜR DİLE CANDAŞ TOLGA IŞIK !

27 Temmuz 2019 Cumartesi günlü Posta Gazetesi’nde ; “80 Bin Nüfuslu şehre 2 milyon garantili havalimanı yapmak” başlıklı yazınızla bazı illerin nüfuslarından ve havalimanını kullanan yolcu sayılarından örnekler vererek nüfusu 80.000 olan Bayburt’a 2 milyon garantili dev havalimanı yapılmasını tasarruf dönemine geçen devlet için bir eleştiri konusu yapmışsınız.

Öncelikle insanlara bilgi verirken sayıları ve örnekleri çok daha doğru şekilde vermek gerekir. Havalimanı Gümüşhane ve Bayburt şehirlerine hizmet edecektir. TÜİK verilerine göre Gümüşhane ve Bayburt illerinin toplam nüfusu 244 bindir.

Türkiye’de halen faaliyette olan havalimanlarından; Iğdır, Kars, Şırnak, Hakkari, Erzincan, Bingöl, Batman, Ağrı illerinde bulunan havalimanlarının birçoğu Gümüşhane ve Bayburt illeri ile kıyaslandığında daha az bir nüfusa karşılık gelmektedir.

Gümüşhane ve Bayburt illeri için yapımı devam eden havalimanı yazınızda bahsettiğiniz gibi DEV !!! Havalimanı falan değildir. Iğdır’a, Şırnak’a, Batman’a, Hakkari’ye yapılan havalimanlarının kapasitesi ne ise o kadardır. 

Ayrıca Gümüşhane ve Bayburt’u sadece o bölgede yaşayan insanlardan ibaret saymanız yanlışlarınızın en büyüğüdür. Yıllarca şehirlerine yatırım alamayan tüm bunlara rağmen her zaman devletinin yanında olan bu iki güzel şehrin insanları büyük şehirlere , yurtdışına göç ederek geçimlerini buralarda sağlamaya çalışmışlardır. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Türkiye’nin bir çok büyük şehrinde ve Almanya, Fransa, Hollanda gibi ülkelerde yaşayan 3 milyona yakın Gümüşhaneli ve Bayburtluyu unutmuşsunuz Candaş Tolga Bey !

Havalimanı olayında; 80 bin nüfus ve Dev havalimanı ifadesi ile insanları farklı şekilde yönlendirmek hiç olmadı Candaş Tolga Bey ! Köşenizde bu iki şehrin insanlarının 10 kat daha fazla nüfusunun şehirlerinden çok başka yerlerde yaşadıklarının gerekçelerini köşenizde dile getirmeniz daha uygun olurdu.

27 Temmuz tarihli köşe yazınızdan dolayı Bayburtlu ve Gümüşhaneliler sizden özür bekliyor.

GÜMÜŞHANELİLER VE BAYBURTLULAR PLATFORMU

Yazarın ilgili makalesini aşağıdaki linki tıklayarak okuyabilirsiniz:

https://www.posta.com.tr/yazarlar/candas-tolga-isik/80-bin-nufuslu-sehre-2-milyon-yolcu-garantili-havalimani-yapmak-2187589

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2019, 10:16
YORUM EKLE
YORUMLAR
Kadir
Kadir - 5 yıl Önce

Adam kötü bişey dememişki, eleştirdiği nokta 2 milyon garanti, güzelde örneklendirmiş Trabzon bile 2 milyon barajına ulaşamamışken burda yapılacak havalimanının bu rakamlara ulaşmasını beklemek hayal ürünüdür, ve senin benim vergilerimden kesilecek bu garanti yolcular.

- 5 yıl Önce

Adam gayet mantıklı yazmış yazısını.

Gazeteci
Gazeteci - 5 yıl Önce

Gayet haklı ve doğru bir yorum yapmış

yasar
yasar - 5 yıl Önce

çok doğru demiş milletin parasını çöpe atıyorlar.aynı uzaklıkta >Erzıncan ve Trabzon havaalanları var.

Ozan
Ozan - 5 yıl Önce

Yıllık 2 milyon kapasite dolmaz ise aynı İstanbuldaki köprülerden geçmeyen araç parasını devlet ödeyecekse sorun var demektir.

ergin karaçengel
ergin karaçengel - 5 yıl Önce

Gümüşhane ve Bayburt açısından baktığımızda gazeteci özür dilemelidir.

X
X @ergin karaçengel - 5 yıl Önce

Neden

SIRADAKİ HABER