Gümüşhane'de 7 Binden Fazla Öğrenci Okul Sütü İçiyor

Gümüşhane’de 7 binden fazla anaokulu, ana sınıfı ve ilkokul öğrencisine ikinci dönemde okul sütü dağıtımı başladı.

Gümüşhane’de 7 binden fazla anaokulu, ana sınıfı ve ilkokul öğrencisine ikinci dönemde okul sütü dağıtımı başladı.

Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, okul sütü programının başlaması nedeniyle kent merkezinde bulunan Yusuf Çiftçioğlu İlkokuluna giderek öğrencilere önce süt dağıttı, sonra onlarla birlikte süt içti.

Beraberinde Vali Yardımcısı Meral Uçar, Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, Müdür Yardımcısı Mesut Olgun ve Şube Müdürü Murat Eskicioğlu ile birlikte okula giden Vali Mayda, ana sınıfı ve ilkokul birinci sınıf öğrencilerini ziyaret etti.

Sınıf ziyaretlerinde öğrencilere çeşitli sorular soran, sohbet eden, sütün faydalarını anlatan Vali Mayda, okullarda haftada üç gün dağıtılan sütlerin yanısıra çocuklardan hergün evlerinde de süt içmelerini istedi.

Dağıtılan sütlerin pipetlerini açamayan öğrencilere de yardım ederek uygulamalı olarak gösteren Vali Mayda, bu sırada sütün tadını ve kalitesini test etmek için kendisi de çocuklarla birlikte süt içti.

Zaman zaman çocuklara akıl soruları da soran Vali Mayda, sütün kemik ve diş gelişimine sağladığı faydalardan bahsederek süt içen çocukların daha çalışkan olduklarını söyledi.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Mayda, geçtiğimiz yıllarda Milli Eğitim ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ortaklaşa hazırladığı “Okul Sütü” projesinin bu yıl haftada 3 gün boyunca devam edeceğini söyledi.

Gümüşhane’de il genelinde 7 binin üzerinde öğrencinin dağıtılan bu okul sütlerini içtiğini kaydeden Vali Mayda, “Amacımız sağlıklı nesiller yetiştirmek. Bu anlamda süt tüketimini teşvik ediyoruz. Bu dağılan sütler çocuklara bu alışkanlığın kazandırılmasıyla ilgili. Biz evlerde de ailelerin bu işe önem vermesini istiyoruz. Bir yönüyle eğitimdir. Süt tüketimi kemiklerin gelişmesi açısından zaruri bir ihtiyaçtır. Evlerde de ailelerimizin bu yola devam etmelerini, çocuklarımızı süt tüketimine teşvik etmelerini bekliyoruz.” dedi.
Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2014, 13:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER