Gümüşhane’de 14 Köy Yaşam Merkezi faaliyetlerine başladı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın kapalı köy okullarını yeniden canlandırmak için hayata geçirdiği “Köy Yaşam Merkezi” projesi kapsamında Gümüşhane’de 14 köy yaşam merkezi vatandaşların hizmetine sunuldu.

Gümüşhane’de 14 Köy Yaşam Merkezi faaliyetlerine başladı

İhtiyaçlar doğrultusunda anaokulu, ilkokul, kurs merkezi, kütüphane, matematik, doğa, bilim ve tasarım gibi farklı alanlarda hizmet veren atölyelerle, gençlik kampları gibi eğitsel ve sosyal etkinliklerin yapılacağı alanlara dönüştürülen köy yaşam merkezlerinde bugüne kadar 17 kurs açılarak 265 kursiyere eğitim verilmeye başlandı.

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda kapalı köy okullarından merkez ilçede 2, Kelkit ilçesinde 3, Köse ilçesinde 1, Şiran ilçesinde 2, Torul İlçesinde 4 ve Kürtün ilçesinde 2 olmak üzere il genelinde toplam 14 köy okulu Köy Yaşam Merkezi’ne çevrilirken, köylerin ihtiyaçları doğrultusunda yeniden açılan bu okullar aynı zamanda Halk Eğitimi Kurs Merkezi olarak da köy halkının ihtiyacını karşılamaya başladı. 

Okuma yazma kursundan geleneksel el sanatlarına, koyun yetiştiriciliği kursundan fındık budama kursuna kadar 17 kursun açıldığı Gümüşhane’de köylerde yaşayan vatandaşlar da çok sayıda kişisel gelişim kursuna gitme fırsatı yakaladı.

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2022, 10:34
YORUM EKLE
YORUMLAR
Metin Sancaktar.
Metin Sancaktar. - 1 yıl Önce

Gümüşhane de böyle bir çalışma sadece bir pansuman tedbirdir
Köyler yani kırsal maalesef uzun dönemdir ihmal edildi
Yatırım fabrika,altyapı gibi kamu hizmetleri merkezlere yapıldı
Şimdi köyler boşaldı genç nüfus şehre doldu.
Sağlık ocakları ziraat mühendisleri ,veterinerler köylere uğramaz oldu.
Okul açmakla , etkinlik yapmakla bu iş maalesef çözüm olmaz.
Köy Kent projeleri insanımıza,kültürümüze göre yeniden faaliyete geçirilip köyler cazip hale gelmeli ...

Mürsel okur
Mürsel okur - 1 yıl Önce

Kapatıp tüm köylüyü şehirlere inmesine vesile olan siz... Yeni mi aklınız başınıza geldi.. Yazık, bu millet ile dalga geçiyorsunuz.. Zamanında düzenini bozup şehre indir şimdi köye gitmesi için hikaye anlat.

FATMA BAL
FATMA BAL - 1 yıl Önce

İLİMİZDE 7' DEN 70'E HİZMET VEREN HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜKLERİMİZİ TEBRİK EDER BAŞARILARINIZIN DEVAMINI DİLERİM.

SIRADAKİ HABER