Gümüşhane’de 19 Mayıs kutlamalarına TOGG damga vurdu 

Gümüşhane’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerde sergilenen yerli otomobil TOGG vatandaşların ilgisini çekti. 

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı 104.yıl kutlamaları kapsamında Gümüşhane’de bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. 

İlk olarak Gümüşhane Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Vatandaşların ve öğrencilerin yoğun katılım sağladığı yürüyüşte, kortejin en önünde atlar ve Belediye Başkanı Ercan Çimen’in yeni makam aracı 29 TOG 001 plakalı yerli otomobil TOGG da yer aldı. 

Gümüşhaneliler yerli otomobil TOGG’u milli bayram kutlamalarında görmenin heyecanını yaşarken geçit töreninin ardından kutlamaların yapılacağı 15 Temmuz Zafer Meydanı’na park edilen yerli otomobil, hem vatandaşların hem çocukların hem de yabancı uyruklu üniversite öğrencilerinin ilgisini çekti.  

“Arkada atlar önde TOGG ülkemizin değerlerini görmek bizi mutlu etti”

Yerli otomobil TOGG’u çok beğendiğini dile getiren Melih Hilmi Bayrak, “Gösteri için geldik, arabayı da gördük çok güzel cidden. Devletimizden Allah razı olsun, içerisine de bindik. İç konsolu olsun, tasarımı olsun her şeyi çok güzel arabanın. Görünce gururlandık. Arkada atları gördük, önde de arabayı gördük gerçekten gururlandık. Ülkemizin değerlerini görmek mutlu etti bizi” diye konuştu. 

“Elektrikli ve daha rahat çok güzel olmuş”

Gümüşhane Üniversitesi’nde eğitim gören Çad’lı Ahmet Salih Zekeriya, “Evet çok güzel bir araba. Elektrikli ve daha rahat çok güzel olmuş. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum” dedi. 

Kortej yürüyüşünün ardından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında 15 Temmuz Zafer Meydanı’nda kutlama programı gerçekleştirildi. 

Vali Vekili Ali Recai Yerlikaya, Milletvekili Musa Küçük, Belediye Başkanı Ercan Çimen ve il protokolünün katıldığı program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajının okunmasının ardından günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmayı Gençlik ve Spor İl Müdürü Mücahit Atalay yaptı.

Atalay konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’da attığı ilk adım, yakılan istiklal meşalesinin dalga dalga Anadolu’ya yayılarak Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasıyla nihayete erdiğini belirterek, “19 Mayıs Atatürk’ün önderliğinde Türk milletinin vatanı, milleti ve değerleri için verdiği onurlu mücadelenin adıdır. Bu tarih düşman işgaline karşı Anadolu’nun her köşesinde yükselen istiklal ruhunun kıvılcım aldığı gündür. Bu tarih bugün üzerinde barış, huzur ve güven içerisinde yaşadığımız Türkiye’nin inşasında ilk tuğlanın konulduğu gündür. Milletimizin esarete karşı direnişini ortaya koyduğu, özünden aldığı güçle topyekün bir varoluş mücadelesi başlattığı gündür” dedi.

Milli sporcular tarafından Vali Vekili Yerlikaya’ya Türk bayrağı takdim edilmesinin ardından şiir ve müzik dinletisi, 19 Mayıs nedeniyle yapılan yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi, spor gösterileri, halk oyunları ekiplerinin 19 Mayıs özel gösterisinin ardından serbest spor etkinlikleri gerçekleştirildi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ozan
Ozan - 12 ay Önce

Bu togg un bataryaları kaç yıl da bir değişecek bellimi, toner yazıcı işi gibi olmasın. Şimdiden kaç km de bir değişeceği de fiyatı da belli olsa iyi olur.

yusuf sadık eğitimci yazar-gazeteci
yusuf sadık eğitimci yazar-gazeteci - 12 ay Önce

Bayram-seyran etkinlik olarak yıllardır YÜce Ulusumuzun ortak değeri ve özellikle beklentilerindeki önceliğidiri
19 mayıs atatürkü anma gençlik ve spor bayramı Milli bayramımızdır ve 1938 yılından beri kutlanmaltadır.
Biz bejklerdik ki olkullar boru trampet takımları ile şehrin doğusundan batısından kuzey ve güneyin den şehre girerek zafer meydanın dat oplansın. Bu şamatayı gören duyan da ya ne oluyor diye birbirine sorup hem bayramı öğrensin hemde ortak coşkuyu yaşasıni
salon sporlarında derecealanların töreni ödül verme ile bu bayramı kutladığuını zannedenler çok zahmet etmişller. Davullr gümbür gümbür vurmalı zurnanın sesi arş-ı alaya çıkmalı idi ama olmadı.
Bunda sadece GS il müdürü sorumlu değil hepimiz sorumlu. ol sebepten sayın atalay alınmasın.
peki O kadar ödül vekildi ASkeri komutan ve emniyet müdürümüze il defterdarına sıra neden gelmedi ve ötelendi. yeter sayıoda ödil alan yoksa eklersi. en yaşlı şehıt yakını en kıdenmli muharip gazi en fazla gençlik dostu v.b. gibi.. yeterki bu konuda ki tavrımız içerikli ve donanımlı olsun.. Doğrusu benim zor uma gitti. Askeri komutan ve gençlik temsilcisi rektör bey ötelenmemeli i d i...

SIRADAKİ HABER