Gümüşhane’de 35.Vergi Haftası kutlamaları başladı

Gümüşhane’de 26 Şubat-3 Mart tarihleri arasında kutlanacak olan 35.Vergi Haftası etkinlikleri Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı.

Gümüşhane’de 35.Vergi Haftası kutlamaları başladı

Her yıl Şubat ayının son haftasında kutlanan Vergi Haftası bu yıl Gümüşhane’de “Geleceğimiz vergilerimizle güvende” sloganıyla kutlanmaya başladı.

Hafta nedeniyle Defterdarlık ve Odalar tarafından Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunuldu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan İl Defterdarı Vedat Akıllı, Vergi Haftası kapsamında çeşitli ziyaretler, tanıtım ve bilgilendirme programları düzenleyeceklerini söyledi.

Gümüşhane olarak tahsilat oranlarında 2023 yılını Türkiye ortalamasının üzerinde bir seviyede tamamlamış olmanın gururunu yaşadıklarını kaydeden Akıllı, “Gümüşhane Defterdarlığı olarak, cari dönem tahsilatlarında yüzde 80’lerin üzerinde oranlara ulaşmamızı sağlayan, başta vergisini tam ve zamanında ödeyerek ülkemizin gelişmesine katkı sunan mükelleflerimiz olmak üzere bu süreçte görev alan değerli çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ederiz” dedi.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Gümüşhane’de de kira geliri elde etme potansiyeli olan adreslerde yoklama tespit işlemlerinin devam ettiğini ifade eden Akıllı, “Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi ve Tapu Kayıtları esas alınarak Bakanlığımızca hazırlanan listelerde belirtilen adreslere yönelik yoklama tespit işlemlerinin yapılarak “Kira Geliri Elde Eden Mükelleflerin Tespiti” öncelikli hedefimizdir. Bu kapsamda bir yıllık konut kira geliri 21 bin TL’yi aşan vatandaşlarımızın vergisel yükümlülüklerini zamanında yerine getirmelerini sağlayarak cezai işleme maruz kalmalarının önüne geçmek suretiyle mağduriyetlerini önlemek esas amacımızdır. Bu vesileyle kira geliri elde eden tüm vatandaşlarımızı 2024 Mart ayında verilecek olan “Kira Beyannameleri” hakkında her türlü bilgi ve danışmanlık için Vergi Dairelerimize ve Mal Müdürlüklerimize beklediğimizi ifade etmek istiyoruz. Genelde Maliye Bakanlığımız özelde de Gümüşhane Defterdarlığı olarak hedefimiz, kayıt dışı ekonomik faaliyetlerin kayıt altına alınması ve vergiye gönüllü uyum sürecinin en etkin bir şekilde yerine getirilmesidir. Kayıt dışının önlenmesinde toplumsal desteğin olması, vergi bilinci açısından büyük önem arz etmektedir. Bu konuda bizlere destek veren toplumun tüm kesimlerine teşekkür ediyoruz. Hedefimiz 2024 yılında da büyük emek ve özveri ile çalışan teşkilat mensuplarımızla, vergi kayıp ve kaçağının önlenmesi için titizlikle yürüttüğümüz çalışmalarımızı bugünkü noktadan daha üst sıralara yükseltmektir. Gümüşhane’deki tüm mükelleflerimizin, Meslek Odaları Başkan ve üyeleri ile meslek mensuplarımızın Vergi Haftalarını kutluyor, değerli mükelleflerimize bereketli kazançlar diliyoruz” diye konuştu.

Etkinlik hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.
 

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2024, 11:40
YORUM EKLE
YORUMLAR
Tolga DÜZGÜNER
Tolga DÜZGÜNER - 2 ay Önce

Yerel markette 42,50 tl. olan X lor peynir, A101 zincir markette 71,00 tl. Bunu da araştırıyormusunuz.

SIRADAKİ HABER