Gümüşhane’de 39.Turizm Haftası Kutlamaları

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Gümüşhane’nin tamamında turizm sektörünün hak ettiği yere gelmesi halinde artık gençlerin iş bulmak için gurbete gitme telaşında olmayacağını söyledi.

Gümüşhane’de 39.Turizm Haftası Kutlamaları
Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Gümüşhane’nin tamamında turizm sektörünün hak ettiği yere gelmesi halinde artık gençlerin iş bulmak için gurbete gitme telaşında olmayacağını söyledi.

Gümüşhane’de 39. Turizm Haftası nedeniyle program düzenlendi. Gümüşhane Kültür Merkezinde düzenlenen programda konuşan Vali Yücel Yavuz, turizm sektörünün maliyeti en az ama getirisi en çok olan sektörlerin başında geldiğini belirterek, Türkiye’nin tarihi ve kültürel anlamda, doğal güzellik anlamında tartışmasız bir liderlik vasfı olduğunu söyledi.

“DÜNYADA 4 MEVSİMİN AYNI ANDA YAŞANDIĞI TEK ÜLKE TÜRKİYE”

Dünya genelinde en çok tarihi ve kültürel eserin, aynı anda 4 mevsimin özelliğini yaşayan tek ülke olma özelliği taşıyan bir ülkenin Türkiye olduğunu kaydeden Vali Yavuz, turizm haftasında bunları fark ettirmek için bu tür etkinlikler yapıldığını anımsattı.

“DÜNYADAKİ SAYILI GÜNÜMÜZÜ EN İYİ ŞARTLARDA VE EN YAŞANILASI KONFOR DÜZEYİNDE YAŞAMALIYIZ”

‘Hiç ölmeyecekmiş gibi bu dünya için, yarın ölecekmiş gibi ahiret için çalışacağız’ şiarıyla hareket edilmesi gerektiğine vurgu yapan Vali Yavuz, “İnancımız gereği eğer hiç ölmeyecekmiş gibi bu dünya için çalışacaksak bu dünyadaki sayılı günümüzü en iyi şartlarda ve en yaşanılası konfor düzeyinde yaşamalıyız. Eğitimin kaliteli olması için, sağlığımızın kaliteli ve iyi olması için, yardımseverlik duygumuzu hayata geçirebilmek için yaşam standartımızın yüksek olması lazım.” dedi.

“GÜMÜŞHANE TARİHİ VE KÜLTÜREL DEĞER BAKIMINDAN EŞİNE ENDER RASTLANILAN BİR HAZİNEYE SAHİP”

Gümüşhane’de geçimini sağlayabilmek için insanlara sunulabilecek en güzel ve işlenmesi en müsait olan sektörün ilk etapta turizm sektörü olduğuna vurgu yapan Vali Yavuz, Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel değer bakımından eşine ender rastlanılan özelliklere, birikimlere ve hazineye haiz bir şehir olduğunu kaydetti. Gümüşhane’de 400’e yakın tescilli tarihi ve kültürel eser olduğunu, 450’ye yakın irili ufaklı yayla ve doğal güzelliğe haiz bölgeler olduğunu ifade eden Vali Yavuz, ulaşım konusunda son yıllarda yapılan çalışmalarla coğrafi zorlukların avantaja çevrildiğini belirtti.

“ARAP TURİSTLERİN ARTIK GÜMÜŞHANE’YE ÇEKİLMESİNİN VAKTİ GELDİ”

Karadeniz bölgesine gelen özellikle Arap turistlerin artık Gümüşhane’ye çekilmesi, onların Gümüşhane’yi de gezip görmelerinin sağlamanın vaktinin geldiğinin altını çizen Vali Yavuz, “Bunun için her sektördeki arkadaşımızın en kaliteli hizmeti sunması ve bunun için bir gayret etmesi lazım. Konaklama tesisleri anlamında çok kötü değiliz, yatak sayımız çok düşük sayıda değil ama bunun kalitesinin artırmak durumundayız. Ayrıca gelen turistlerimize konaklamanın dışında yeme, içme ve diğer türlü gezinti sırasında gerçek manada ev sahipliğimizi ve misafirperverliğimizi de göstermek durumundayız.” dedi. 

“TÜM İL GENELİNDEKİ TURİZM HAREKETLİLİĞİNİ ARTIRMALIYIZ”

Son yıllarda Gümüşhane’ye gelen turist sayısında artış olduğunu fakat önemli olanın şehrin genelindeki turizm hareketliliğini artırmak olduğunu ifade eden Vali Yavuz, şöyle konuştu: “Gümüşhane’de ilçelerimizde dahil olmak üzere turizm sektörünü hak ettiği yere getirebilirsek güzel iş imkanlarımız da doğacak. Artık gençlerimiz ilk fırsatta okul biter bitmez gurbete gitmek gibi bir telaşın içerisine düşmeyecek. Eğer herkes üzerine düşeni yapar ve nihai olarak hedefimize ulaşabilirsek, ekonomik sirkülasyon, turizmden kaynaklanan iş imkanlarını ve para girişini sağlayabilirsek istihdam da artar ve burada çok daha konfor düzeyi yüksek bir yaşam standardı yakalarız. Gelecek günler çok güzel görünüyor. Gençlerimizde öğrencilerimizde bütün milletimizle biz hedefe kitlendiğimiz zaman hedefe varmak çok daha kolay olur.”

İl Kültür ve Turizm Müdürü Temel Yalçın ise dünyanın turizme büyük önem verdiğini belirterek, Gümüşhane'nin sektörle ilgili istatistiki bilgilerini katılımcılarla paylaştı.

Gümüşhane Belgeselinin izlettirildiği programda hafta nedeniyle düzenlenen şiir yarışmasında birinci olan Arzular Ortaokulu öğrencisi Ravzanur Eren, ikinci olan Torul Yatılı Ortaokulu öğrencisi Nergiz Parıltan, üçüncü olan Torul Altınpınar Ortaokulu öğrencisi Yusuf Kıran, kompozisyon yarışmasında birinci olan Ali Fuat Kadirbeyoğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Filiz Kır, ikinci olan Türk Telekom Fen Lisesi öğrencisi İlknur Özel, üçüncü olan Türk Telekom Fen Lisesi öğrencisi Hakime Coşkun ile resim yarışmasında birinci olan Kelkit Fatih Sultan Mehmet İlkokulu öğrencisi Ruşen Ali Sevinç, ikinci olan Cumhuriyet İlkokulu öğrencisi Metehan Baştan ve Taşlıca Vali Gazi Şimşek İlkokulu öğrencisi Timurhan Güldalı'ya ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi, kompozisyon ve şiir dalında birinci olan eserler, sahipleri tarafından okundu.

Kültür Merkezinin fuaye alanında “İstanbul'da bahçe ve çiçek” konulu serginin açılması ve halk oyunları gösterisiyle kutlama programı sona erdi.

Programa Vali Yücel Yavuz, Belediye Başkan Vekili Yusuf Erdem, Vali Yardımcısı Şenol Turan, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Kültür ve Turizm Müdürü Temel Yalçın, kamu kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.
Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2015, 13:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER