Gümüşhane’de ‘Beraber yürüyelim’ etkinliği

Gümüşhane’de Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında tüm Türkiye ile eşzamanlı ‘Beraber Yürüyelim’ etkinliği düzenlendi.

Gümüşhane’de ‘Beraber yürüyelim’ etkinliği

Gümüşhane’de Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında tüm Türkiye ile eşzamanlı ‘Beraber Yürüyelim’ etkinliği düzenlendi.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Herkes İçin Spor Federasyonu tarafından ortaklaşa düzenlenen yürüyüş Tarım ve Orman İl Müdürlüğü önünden başladı ve Cumhuriyet Caddesi ve Hasanbey Caddesi güzergahından Fatih Parkına kadar devam etti.

Etkinliğe Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mücahit Atalay, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve gönüllüler katıldı.

Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında teknoloji çağında insanların hareketsiz günler geçirdiği göz önüne alınarak yapılan etkinlikte vatandaşların günde en az 10 bin adım atmaları tavsiye edildi. 

Herkes İçin Spor (HİS) Federasyonu Gümüşhane il temsilcisi Gümüşhane Üniversitesi akademisyenlerinden Dr. Öğretim Üyesi Sinan Çakmak, yaptığı açıklamada, “Federasyonumuz himayelerinde 81 ilimizde eş zamanlı olarak başlattığımız “Beraber yürüyelim” organizasyonu halkımızın yoğun katılımıyla birlikte gerçekleştirdik. Bu hafta Avrupa Hareketlilik Haftası, bu doğrultuda Ankara’da spor bakanın katılımıyla birlikte etkinlikler gerçekleşiyor. Buradaki sloganımız “Sağlık için hep beraber yürüyelim” bir nevi halkı spora teşvik etmek amacıyla bu organizasyonu gerçekleştiriyoruz. HİS Federasyonu olarak halkı spora teşvik etmek, farkındalık yaratmak amacıyla 81 ilde bütün devlet erkanıyla birlikte yürüyüş düzenlendi” dedi.

Programın ardından Fatih Parkı’ndan katılımcılara çay ve simit ikramında bulunuldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER