Gümüşhane’de bir çınar daha devrildi

Gümüşhane’den bugün üst üste vermek zorunda kaldığımız acı haberlere bir yenisini daha ekliyor ve emekli öğretmen Orhan Eskicioğlu’nun vefat haberini üzülerek veriyoruz.

Gümüşhane’de bir çınar daha devrildi

Gümüşhane’nin eğitim çınarlarından birisi olan eğitimci-yazar Orhan Eskicioğlu, İstanbul’da kalp ameliyatı sırasında vefat etti.

Merkeze bağlı Yeşildere köyü Galdoslu mahallesi sakinlerinden 79 yaşındaki Eskicioğlu, İstanbul’da kalp damarlarındaki rahatsızlık nedeniyle ameliyata alındı. Ameliyat sırasında kalbi duran Eskicioğlu kurtarılamayarak hayata gözlerini yumdu.

Gümüşhane kent merkezi ve Bayburt’ta diş kliniği bulunan Diş Hekimi Arif Hikmet, Ali ve Ayşegül Eskicioğlu’nun da babası olan emekli öğretmen Orhan Eskicioğlu, Kuşakkaya, Demokrat Gümüşhane ve www.gumushane.gen.tr sitemizde de köşe yazarlığı yaptı.

Gümüşhane sevdasıyla bilinen, şehrin dertleri ile dertlenen ve kalemini bu yönde kullanan Eskicioğlu, siyanürlü altın aramadan hızlı trene, radyasyondan çevre kirliliğine kadar birçok konuda keskin yazılar kaleme alarak vatandaşların bilgilenmesine büyük katkı sağlamıştı.

Eskicioğlu’nun cenazesi İstanbul’dan bu gece yarısı yola çıkacak ve yarın (muhtemelen) ikindi namazına müteakip Özcan Mahallesindeki (Kale Deresi) mezarlıkta toprağa verilecek.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
yusuf Sadık
yusuf Sadık - 3 yıl Önce

Orhan Sahir Eskicioğlu..
O bir gizli kütüphane idi. İlköğretimdeki hizmetlerini gazipşa ilk okulunda tamamlayarak emekli olmuştu, Kendisini 1985 yılında müdürlüğü boşalan Gazi paşa İlk Okuluna müdür atamak istediğimizde:" hayır müdürüm ben mütevazi öğretmenliğimle tanınmak istiyorum demişti. demokrat Gümü
şhane gazetesinin bir zamanlar KILÇIK köşesinde kaleme aldığımız dozu yüksek yazılar okuyucuların özenle takip ettiğikonulardı. haberdeki keskin yazı deyimi az bile kalır. Engin kültürü ile olayları yorumlaması değme gazetecilere taş çıkaracak türdendi Babası dava vekiliş mevlüt efendi ve Ağabeyi uzıun lekaplı Erol ve mahdumu DT Arifi tanıdığım bu dostun hakka yürüyüşü ilahi emir gereği ama acıkcası içimi acıttı diyebilirim. kendisine Allahtan rahmet aile ve tüm sevenlerine başsağlığı dileklerimi sunuyorum. Eminimki şu an Cennete çoktan ulaşmıştır bile..Yusuf SADIk Emekli Milli Eğitim Müdürü.

Naim YAŞAR
Naim YAŞAR - 3 yıl Önce

Allah rahmet eylesin mekanın cennet olsun. hiç unutmadığım tek hatırladığım ilkokul öğretmenim.

SIRADAKİ HABER