Gümüşhane’de Camiden Sahaya Futbol Turnuvası düzenleniyor

Gümüşhane’de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Müftülüğünün ortaklaşa düzenlediği Camiden Sahaya Futbol Turnuvası devam ediyor.

Çocukların ve gençlerin Kur-an Kurslarına ilgisini artırmak amaçlı hayata geçirilen ve 1 Ağustos’ta başlayan proje 11 Ağustos’ta sona erecek.

Öğrenciler arasındaki dostluk ve kaynaşmayı pekiştirmek, öğrencileri olumsuz ortamlardan uzaklaştırarak birbirleriyle daha çok vakit geçirmelerine katkı sağlamak ve Kur-an Kurslarına olan ilgilerini artırmak amacıyla hayata geçirilen ve Gümüşhane Üniversitesi BESYO Futbol Sahasında bu yıl 5.düzenlenen turnuvaya 10 takım ve toplamda 150 sporcu katılıyor. 

Küçükler ve ortaokullar kategorilerinde kıran kırana geçen müsabakalara katılan çocuklar projeden duyduğu memnuniyeti ifade ederken, turnuvada dereceye giren takımlara kupa, madalya ve çeşitli hediyeler verilecek.

Diyanet İşleri Başkanlığının GSB yurtlarında görevlendirdiği manevi danışmanlardan Mücahit Çelik, “Bu yıl beşincisini düzenlemiş olduğumuz Camiden Sahaya Futbol turnuvamız icra ediyoruz. Bu sene 10 takım katılıyor ve aynı zamanda 150 sporcuyu burada ağırlıyoruz. Proje camilere rağbeti artırdı. Futbol turnuvamızda ödül törenimiz olacak ve aynı zamanda cami kuran kurslarımıza katılan çocuklarımıza ödüllerimiz olacak” dedi.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Uzmanı Muhammed Baki Kopuzlu ise “Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ve İl Müftülüğünün birlikte yapmış olduğu projesi kapsamında turnuvamızı yürütüyoruz. Bizim amacımız camide ders gören genç arkadaşlarımızın sporla da buluşmasını hedefledik. Bu amaçla da camiden sahaya projemizi başlattık. Şu ana kadar beşinci maçımızı gerçekleştiriyoruz. Burada yoğun bir katılım var. Çocuklar çok heyecanlı” diye konuştu.

Karşıyaka camisinde yaz Kur’an kursuna katılan Göktuğ Miraç Aydemir her yıl böyle futbol projeleri olduğunu ve çok mutlu olduklarını belirterek projeyi hazırlayanlara teşekkür ederken Serkan Aydemir ise “Camilere gidiyoruz, Kur’an-ı Kerim öğreniyoruz.  Kur’an-ı Kerim öğrenirken de tabii aralarda böyle güzel etkinlikler yapıyoruz halı saha maçları gibi. Camiler arası halı saha maçları düzenleyerek teşekkür ederiz. Biz, camiye gitmeye teşvik ediyorlar” ifadelerini kullandı.

Bir diğer kursiyer Arda Özener ise Kur’an öğrenmenin yanında böyle halı saha etkinlikleriyle Kur’an kurslarına teşvik eden aktiviteler yapıldığını belirterek, “Bugün maçımız vardı, 7 tane gol attım. Böyle etkinlikleri düzenleyen herkese çok teşekkür ederiz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2023, 11:49
YORUM EKLE
YORUMLAR
Zeki Kopuzlu
Zeki Kopuzlu - 10 ay Önce

Yaz Kur'an kurslarında çocukların camiye teşvikini sağlayan Bu faaliyetlerin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum

SIRADAKİ HABER