Gümüşhane’de Çirkin Karikatürler Protesto Edildi

Gümüşhane’de 34 sivil toplum örgütünden oluşan Sivil İnisiyatif Platformu Peygamber efendimize (SAV) yapılan hakaret içerikli karikatürler için protesto yürüyüşü düzenledi.

Gümüşhane’de 34 sivil toplum örgütünden oluşan Sivil İnisiyatif Platformu Peygamber efendimize (SAV) yapılan hakaret içerikli karikatürler için protesto yürüyüşü düzenledi.

Öğle namazının ardından Zafer Meydanında toplanan yaklaşık 500 kişilik grup salavat ve tekbirler getirerek, sloganlar atarak Fatih Parkı önüne kadar yürüdü. Daha önce duyurulan saatten 15 dakika önce başlayan, bu nedenle de onlarca kişinin yetişemediği etkinlikte ellerinde dövizlerle yürüyen grup adına basın açıklamasını Memur-Sen İl Başkan Veli Ağaç yaptı.

“BİZİM İÇİN HERŞEYDEN DAHA KIYMETLİ OLAN PEYGAMBERİMİZE HAKARETİ ASLA KABUL ETMİYORUZ”

Ağaç, İslam dininin peygamberi Hz. Muhammed’in (SAV) vazgeçilmez olduğunu, ana, baba, eş, aile ve herşeyden daha kıymetli olduğunu belirterek, ona yapılan hakareti Müslümanlar olarak asla kabul etmeyeceklerini söyledi.

“SON DÖNEMDE İSLAM’A VE DEĞERLERİNE SİSTEMATİK BİR KARALAMA KAMPANYASI VAR”

Son dönemde barış dini İslam’a ve İslam’ın mukaddes saydığı değerlere yönelik sistematik bir karalama kampanyası yürütüldüğünü kaydeden Ağaç, “Batı dünyasında bazı gazete ve dergilerin öncülük ettiği bu saldırılarla Müslümanlar kutsal değerlerini hedef alan menfur saldırılarla hakarete uğratılarak rencide edildi, edilmeye de devam ediyor.” dedi.

Uzun zamandır Müslümanları yaralayıcı ve aşağılayıcı yayınlar yapan Fransız Charlie Hebdo dergisine geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen provakatif ve hangi amaca hizmet ettiği bilinmeyen saldırının ardından İslam karşıtı propagandaların arttığını kaydeden Ağaç, dergi yöneticilerinin yaşanılanlardan ders çıkarmayarak yeni bir karikatür krizini daha gündeme getirdiğini söyledi.

“CUMHURİYET GAZETESİ BİZLERİN NEZDİNDE BUNDAN SONRA KÜFÜRBAZ GAZETE OLARAK ANILACAKTIR”

Yüzde 99’u Müslüman olan Türkiye’de de Cumhuriyet gazetesi başta olmak üzere bazı batı hayranı gazetelerin de bu çirkin saldırıya destek vermelerini de büyük bir “provokasyon” olarak nitelendiren Ağaç, “Müslümanların inançlarına ve değerlerine hakaret ve küfür etmek ne basın özgürlüğü, ne de ifade özgürlüğüdür. Bunun adı rezilliktir, küfürbazlıktır. Müslümanların inançlarına küfreden Cumhuriyet gazetesi bizlerin nezdinde bundan sonra küfürbaz gazete olarak anılacaktır.” diye konuştu.

“İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNÜN ARDINA SAKLANARAK İNSANLARIN KUTSALINA SALDIRIYORLAR”

Bu tür provakatif yayınların insanlığın huzur ve barışına katkı sağlamayacağını vurgulayan Ağaç, ifade özgürlüğünün ardına saklanarak insanların kutsalına saldıran ve insanlar arasında nifak sokmaya çalışan bu tip yayınları eleştirdi.

Her zaman özgürlüklerin önünü açan, toplumun barış ve huzuruna katkı veren sivil toplum kuruluşları olarak, toplumun huzurunu bozmak için yapılan bu tür saldırılara karşı herkesi dikkatli olmaya çağıran Ağaç, İslam Peygamberi Hz. Muhammed (SAV) ve O’nun ashabına yapılan menfur yakıştırmaları lanetlediklerini ve bu tür yayınlara derhal son verilmesini istediklerini deklare etti.

Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, AK Parti İl Başkanı Hakkı Gündüz’ün de katıldığı yürüyüşte bazı vatandaşlar duyurusu yapılan saatten 15 dakika önce yürüyüşe başlanıldığı için organizasyonu yapanlara tepki gösterdi.

Etkinliğe destek veren STK’lar şöyle: “İHH, Memur-Sen, Gümüşhane-Bayburt Bölge Baro Başkanlığı, Gümüşhane Kent Konseyi, Şehit ve Gaziler Derneği, Eğitim-Bir-Sen, Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti, Gik-Der, İlim Yayma Cemiyeti, Beyaz Ay Derneği, Hak-İş, Gümüşhane Muhtarlar Derneği, Gümüşhane Kültür ve Çevre Derneği, Sağlık-Sen, Diyanet-Sen, Çevre ve Tüketiciler Derneği, Bayındır Memur-Sen, Yeşilay, Zeki Kadirbeyoğlu Derneği, Bağlarbaşı Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Gümüşhane Sosyal ve Kültürel Yardımlaşma Derneği, Gümüşhane Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Gümüşhane Eğitim ve Kültür Derneği, Bem-Bir-Sen, Gümüşhane Erzurumlular Derneği, TOÇ-Bir-Sen, Büro Memur-Sen, Şefkat Eli Derneği, Kültür-Sen, Pestil ve Köme Üreticileri Derneği, Proje Araştırma ve Geliştirme Derneği, Enerji-Bir-Sen, AK Çevre Derneği, Genç Aktif Girişimciler Derneği”
Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2015, 13:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER